22:13 20 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Baza americană Deveselu

Rusia, atentă la amplasarea sistemului american antirachetă THAAD în România

© AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
Rusia
Sa primesc un link scurt
21001

Rusia urmărește cu mare atenție amplasarea sistemului antirachetă THAAD al SUA în România și lucrările care se efectuează pe obiectivele militare americane din această țară, potrivit viceministrului rus de Externe, Alexandr Grușko.

CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. Moscova urmărește cu mare atenție amplasarea sistemelor de apărare antirachetă ale SUA THAAD în România. Rusia are mai multe semne de întrebare în legătură cu scopurile acestei desfășurari, a declarat viceministrul rus al Afacerilor Externe, Alexandr Grușko, citat de RIA Novosti.

“Urmărim cu mare atenție. Există o vorbă rusească – nu-i nimic mai permanent decât temporarul. Avem mai multe întrebări – cu ce scop este amplasat sistemul THAAD și în ce constă modernizarea obiectivelor din România”, a declarat Grușko jurnaliștilor.

Potrivit oficialului rus, la Moscova s-a afirmat la toate nivelurile că amplasarea sistemului antirachetă pe obiectivele din România își propune exclusiv prevenirea unor amenințări cu rachete din afara spațiului euroatlantic și că “prin caracteristicile lor nu au capacitatea de a intercepta mijloacele strategice aflate în dotarea Rusiei”.

“Apar niște întrebări cu referire la lucrările efectuate pe obiectivele din România, pentru că se știe că astăzi Statele Unite lucrează asupra perfecționării tehnologiei de interceptare a rachetelor și deja mulți nu mai ascund faptul că scutul antirachetă al SUA, inclusiv segmentul lui european, integrat în NATO, trebuie să aibă capacitatea de a intercepta rachetele din dotarea Rusiei”, a subliniat viceministrul rus de Externe.

Tematic

Rusia a testat un nou sistem antirachetă care va proteja Moscova
Imagini cu testele noului sistem antirachetă rusesc
Tagurile:
SUA, Rusia, Romania, sistem antirachetă
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei