17:15 25 Mai 2019
În direct
  • EUR20.08
  • USD18.03
  • RUB0.28
  • RON4.22
  • UAH0.68
Nikolai Patrușev

Federația Rusă: Europa trebuie să fie un „etalon al securității regionale”

© Sputnik / Сергей Гунеев
Rusia
Sa primesc un link scurt
81 0 0

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, a îndemnat la transformarea Europei într-un etalon al securității.

CHIȘINĂU, 24 apr – Sputnik. Rusia îndeamnă Occidentul să transforme Europa într-un etalon al securității, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, în cadrul Conferinței de Securitate Internațională de la Moscova.

Summit NATO la Bruxelles
© Sputnik / Алексей Витвицкий

“Suntem martorii unei situații în care limbajul ultimatumurilor, zăngănitul din arme și șovinismul revin în Lumea Veche. Vreau să mă adresez colegilor noștri occidentali și să subliniez: schimbarea și transformarea Europei într-un etalon al securității regionale este în interesul și în puterile noastre”, a spus el.

Patrușev a amintit că tentativele de creare a unor dezechilibre artificiale și specularea pe ostilitățile și divergențele dintre statele din Europa au declanșat cele două războaie mondiale.

“Până de curând părea că lecțiile învățate din această experiență amară au fost luate în considerație în sistemul european de securitate, care, în pofida unor divergențe separate, a fost edificat prin eforturile comune în perioada războiului rece și după încheierea lui”, a spus el.

Tematic

Federația Rusă: „Nord Stream 2” va fi realizat conform directivei UE a gazelor
Federația Rusă, îngrijorată de acțiunile agresive ale SUA împotriva Venezuelei și Cubei
Tagurile:
securitate, declaratie, Europa, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei