11:04 25 August 2019
În direct
  • EUR19.80
  • USD17.89
  • RUB0.27
  • RON4.19
  • UAH0.72
Kim Jong Un

Kim Jong-un - Primele declarații după discuția tete-a-tete cu Vladimir Putin

© Sputnik / Vladimir Melnikov
Rusia
Sa primesc un link scurt
14620

Kim Jong-un a declarat că schimbul de idei cu Putin pe probleme de interes reciproc a fost "fructuos"

CHIȘINĂU, 25 apr - Sputnik. Președintele nord-coreean Kim Jong-un i-a mulțumit, joi, președintelui rus Vladimir Putin pentru un dialog substanțial tete-a-tete cu privire la chestiunile de interes reciproc și și-a exprimat speranța că negocierile vor continua într-un mod similar constructiv.

"Sunt foarte fericit să mă întâlnesc cu dvs., domnule președinte, și cu prietenii ruși", a spus Kim la începutul discuțiilor cu Putin în format extins, mulțumindu-i lui Putin că a găsit timp pentru întâlnire și a transmis "salutări călduroase în numele guvernului [nord-coreean] și a oamenilor".

"Am venit în Rusia pentru a face schimb de opinii cu privire la situația actuală a Peninsulei Coreene, care este acum una dintre cele mai presante probleme ale agendei internaționale, pentru a discuta modalități de soluționare pașnică a acestei probleme și, de asemenea, relații bilaterale în conformitate cu cerințele noului secol", a spus Kim.

"Domnule președinte, tocmai am avut un schimb substanțial de opinii tete-a-tete cu privire la chestiunile de interes reciproc și probleme urgente. Aș dori să vă mulțumesc pentru timpul petrecut cu mare plăcere. Sper că acestea vor continua în mod similar, util și constructiv", a adăugat Kim.

Tematic

Putin i-a strâns mâna lui Kim, într-o vizită istorică în Rusia a liderului nord-coreean
Summitul Putin-Kim: Primele declaraţii ale liderilor - video
Tagurile:
discutii, declaratii, Kim Jong Un, Putin, Coreea de Nord, Rusia


Știrile Zilei