15:30 04 Decembrie 2020
În direct
  • EUR20.96
  • USD17.28
  • RUB0.23
  • RON4.30
  • UAH0.61
Rusia
Sa primesc un link scurt
15110

Dezvoltarea proiectelor de infrastructură energetică între Nordul și Sudul peninsulei Coreene, care ar spori nivelul de încredere reciprocă, este blocată din cauza unui deficit de suveranitate al Coreei de Sud în raport cu SUA, consideră Vladimir Putin.

CHIȘINĂU, 25 apr – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că a discutat cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, proiectul căii ferate între Coreea de Nord și cea de Sud, conectată la Rusia.

“Vorbim despre asta de ceva ani. E vorba de o comunicare directă între Sudul și Nordul peninsulei Coreene, cu o ieșire spre calea ferată transsiberiană. Există posibilitatea instalării unei conducte de transportare a petrolului și gazului”, a spus Putin la finalul negocierilor.

Șeful statului rus a mai adăugat că se poate discuta, pe lângă conducte de petrol și gaze, și despre construcția unei linii de transportare a energiei electrice.

“Toate aceste lucruri pot fi realizate. Mai mult decât atât, în viziunea mea, acest lucru este în interesul Republicii Coreene (de Sud n.r.). Însă există un deficit vizibil de suveranitate în adoptarea unor decizii finale, există niște angajamente ale Republicii Coreea, inclusiv față de SUA, iată de ce în anumite momente totul este blocat”, a adăugat liderul rus.

În opinia lui, dacă aceste proiecte și alte proiecte de acest gen vor fi realizate, vor fi create condiții pentru sporirea nivelului de încredere, necesar pentru rezolvarea unor probleme cardinale.

Tematic

Summitul Putin-Kim: Primele declaraţii ale liderilor - video
Primele imagini video de la întâlnirea Putin-Kim
Tagurile:
suveranitate, deficit, declaratie, Putin, Coreea de Sud, Rusia

Știrile Zilei