17:12 25 Mai 2019
În direct
  • EUR20.08
  • USD18.03
  • RUB0.28
  • RON4.22
  • UAH0.68
Vladimir Putin și Xi Jinping

Vladimir Putin și Xi Jinping au făcut un schimb de cadouri la Beijing, China

© Photo : POOL
Rusia
Sa primesc un link scurt
99 0 0

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și președintele Chinei, Xi Jinping, au făcut un schimb de cadouri după o rundă de negocieri între cei doi lideri la Beijing.

CHIȘINĂU, 26 apr – Sputnik. După negocierile din această vineri, președintele Rusiei, Vladimir Putin, și președintele Chinei, Xi Jinping, au făcut un schimb de cadouri. Putin i-a prezentat omologului său chinez posterul “Cooperarea ruso-chineză”, realizat de pictorul Issac Grinștein în 1956.

Pe imagine sunt prezentați muncitorii din cele două țării, care se salută reciproc. Aceștia se află pe fundalul hărții URSS și Chinei, pe care sunt indicate și unite prin căi ferate Moscova, Beijingul, Alma-Atî și Lanzhou.

Posterul a fost realizat cu ocazia deschiderii segmentului căii ferate Transsibiriene: Moscova – Ulan Bator – Beijing (1 ianuarie 1956) și dării în exploatare a hotelului “Beijing” la Moscova.

La rândul său, Xi Jinping i-a dărut președintelui rus tacâmuri de argint ale hotelului „Drujba”: o cană, o farfurie, bețișoare și o lingură, pe care este gravat chipul Frumoasei Chinei Antice și magnolii.

Hotelul „Drujba” a fost construit acum 65 de ani pentru a sublinia legăturile strânse între cele două țări.

În afară de aceasta, Putin a primit din partea președintelui Chinei o copie de ceramică a figurinei “Legendarul călăreț pe Marele Drum al Mătăsii”, originalul căreia se păstrează la Muzeul Național al Chinei din Beijing.

Tematic

Schimb de cadouri: Iată ce i-a dăruit Kim Jong Un lui Vladimir Putin - Video
Rafinament și simplitate: Ce bucate le-au fost servite la prânz lui Putin și Kim Jong-un
Tagurile:
negocieri, cadouri, Xi Jinping, Putin, China, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei