12:58 29 Mai 2020
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.63
  • RUB0.25
  • RON4.01
  • UAH0.66
Rusia
Sa primesc un link scurt
311810

Căpitanul navei Suhoi Superjet 100 și o stewardesă care au supraviețuit în urma accidentului aviatic, produs pe aeroportul Șeremetievo din Moscova, au povestit cum s-a întâmplat totul.

CHIȘINĂU, 6 mai - Sputnik. Denise Evdokimov și Tatiana Kasatkina au declarat în cadrul unei emisiuni realizate la ”Rossia - 24” că avionul s-a prăbușit din cauza că nava a fost lovită de fulger.

"În acest moment s-a auzit o pocnitură, și ceva asemănător cu un bliț, asemănător cu un scurt circuit. Totul s-a întâmplat foarte repede”, a declarat stewardesa.

Potrivit ei, evacuarea a demarat imediatu după ce avionul s-a oprit.

Căpitanul navei Denis Evdokimov a declarat că din cauza fulgerului a ieșit din funcțiune comunicațiile radio, iar piloții au trebuit să transfere direct aeronava în modul de comandă de urgență.

"Am reușit să spunem câteva cuvinte, după care a dispăru și a fost necesară reconectarea", a adăugat Evdokimov.

Catastrofa în care a fost implicat un avion de pasageri de model Suhoi Superjet 100 de pe cursa Moscova - Murmansk s-a produs în seara zilei de duminică.

La doar 28 minute după decolare nava a fost nevoită să aterizeze de urgență. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, avionul a aterizat dintr-a doua încercare. Însă la aterizare, din cauza aterizării forțate și a defecțiunilor, motoarele au luat foc, ulterior flăcările s-au extins în coada avionului.

La bordul navei se aflau 78 de persoane, 41 dintre care și-au pierdut viața.

Tematic

Tragedie în Rusia: Un avion a luat foc la aterizarea pe Aeroportul Șeremetievo - Video
Tragedie în Rusia: Mesaj de condoleanțe transmis de președintele Dodon lui Vladimir Putin
Tagurile:
video, Rusia, tragedie, Dezvăluiri, pe surse, Șeremetievo


Știrile Zilei