14:48 29 Mai 2020
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.63
  • RUB0.25
  • RON4.01
  • UAH0.66
Rusia
Sa primesc un link scurt
165 0 0

Medicii de la centrul Vișnevski au constatat o ameliorare a situației persoanelor care au avut de suferit în urma accidentului aviatic de pe aeroportul Șeremetievo.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. Starea tuturor pasagerilor care au avut de suferit în urma prăbușirii aeronavei SSJ-100 pe aeroportul Șeremetievo și care sunt spitalizați la centrul Vișnevski înregistrează o dinamică pozitivă. Totodată, un pacient continuă să fie în stare gravă, comunică RIA Novosti.

„O dinamică pozitivă minimă se observă la toți; desigur, ne așteptăm la eventuale complicații, însă sperăm că acestea vor fi minime”, a declarat directorul centrului Vișnevski, academicianul AȘR Amiran Revișvili.

Acesta a menționat că doi pacienți au fost transferați din secția de reanimare în salon, un pacient care se afla în stare gravă este acum în stare de gravitate medie.

„Cea mai gravă pacientă este conectată la aparatele de respirație artificială, dar și în acest caz se înregistrează o dinamică pozitivă”, a precizat Revișvili.

Potrivit acestuia, tratamentul pacienților de gravitate medie va mai dura încă 7 – 10 zile. Victimele beneficiază de asistența psihologilor, există toate medicamentele necesare, a subliniat Revișvili.

Pe 5 mai, avionul Sukhoi Superjet 100 al companiei „Aeroflot” care zbura de la Moscova la Murmansk s-a reîntors de urgență pe aeroportul Șeremetievo, aterizând forțat după 28 de minute de zbor.

Din cauza condițiilor meteo, nava a reușit să aterizeze doar după a doua încercare. Dar, la atingerea pistei, s-a rupt trenul de aterizare, motoarele s-au lovit de asfalt și au luat foc. Conform ultimelor date ale Comitetului de Investigații al Federației Ruse, în urma catastrofei și-au pierdut viața 41 de persoane. Elena Markovskaia, asistent șef al Direcției de Investigații interregionale din Moscova în transporturi al Comitetului de Investigații al Federației Ruse, a declarant că, din cele 78 de persoane aflate la bordul navei, au supraviețuit 37: patru din cei cinci membri ai echipajului și 33 de pasageri.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Tagurile:
accident aviatic, Moscova


Știrile Zilei