03:49 16 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.34
  • USD17.31
  • RUB0.28
  • RON4.05
  • UAH0.74
Serghei Lavrov

Serghei Lavrov - Situația din jurul Iranului e cauzată de iresponsabilitatea SUA

© Photo : МИД РФ
Rusia
Sa primesc un link scurt
140 0 0

Situația din jurul acordului nuclear cu Iranul a fost creată de comportamentul iresponsabil al SUA, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat la întrevederea cu omologul său iranian, Mohammad Javad Zarif, că situația din jurul acordului nuclear cu Iranul a fost cauzată de comportamentul iresponsabil al SUA.

Summit NATO la Bruxelles
© Sputnik / Алексей Витвицкий

“Din câte înțeleg, una din principalele probleme despre care va trebui să discutăm este această situație inacceptabilă din jurul programul nuclear iranian, situația care a fost generată de comportamentului iresponsabil al Statelor Unite, care au renunțat la obligațiile prevăzute în rezoluția Consiliului de Securitate al ONU”, a spus Lavrov.

Mai devreme, Iranul a anunțat ambasadorii Marii Britanii, Franței, Germaniei, Chinei și Rusiei despre decizia de renunța la respectarea unor angajamente din cadrul acordului nuclear.

Președintele Iranului, Hassan Rohani, a declarat că statele europene au 60 de zile la dispoziție pentru negocieri.

Pe 8 mai 2018, SUA și-au anunțat decizia de retragere din acordul nuclear cu Iranul și restabilirea tuturor sancțiunilor împotriva acestei țări, inclusiv a sancțiunilor secundare împotriva tuturor statelor care vor continua să aibă afaceri cu Iranul. Washingtonul a declarat că intenționează să reducă la zero exportul petrolului iranian.

Tematic

Rusia: Serghei Lavrov s-a întâlnit cu reprezentanții marilor companii din SUA
Serghei Lavrov a declarat că poziţia Rusiei privind „Înălţimile Golan” rămâne neschimbată
Lavrov, despre o eventuală intervenție militară a SUA în Venezuela
Tagurile:
declaratie, Serghei Lavrov, Iran, SUA, Rusia


Știrile Zilei