10:46 23 Mai 2019
În direct
  • EUR20.09
  • USD17.99
  • RUB0.28
  • RON4.22
  • UAH0.68
Serghei Lavrov

Declarație: Serghei Lavrov: „Suntem politicoși, dar asta nu înseamnă că vom face cedări”

© Sputnik / Екатерина Лызлова
Rusia
Sa primesc un link scurt
16610

Discuțiile politicoase între oficialii ruși și americani nu presupune că Moscova este dispusă să facă cedări care ar contraveni intereselor naționale ale Rusiei, a declarat Serghei Lavrov, comentând negocierile între Mike Pompeo și Vladimir Putin.

CHIȘINĂU, 16 mai – Sputnik. Vorbind despre atmosfera prietenească a negocierilor purtate marți între președintele Rusiei, Vladimir Putin, și secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a declarat că o discuție respectuoasă nu presupune dispunerea părții ruse la cedări care ar contraveni intereselor naționale ale Rusiei.

“Am spus totul ieri, președintele Putin a confirmat acest lucru, Ușakov a confirmat acest lucru, eu am comentat. Am auzit că președintele Trump și-a exprimat public interesul de a profita de summitul G20 de la Osaka pentru a discuta cu președintele Putin. Dacă va exista o propunere oficială concretă, desigur, o vom susține”, a declarat Lavrov, fiind întrebat dacă dorința lui Trump de a se întâlni cu Putin presupune că SUA nu condiționează desfășurarea acestei întrevederi cu eliberarea marinarilor ucraineni reținuți de Rusia.

În ceea ce privește predispunerea spre unele cedări, luând în considerație atmosfera binevoitoare de la negocierile lui Putin cu Pompeo, ministrul a adăugat: “sunt lucruri diferite; trebuie să fim întotdeauna respectuoși, suntem niște oameni politicoși”.

"Discutăm despre orice subiecte, reieșind din faptul că trebuie să comunicăm, că trebuie să ne auzim reciproc. Auzim unul pe altul, apropo, ei – nu întotdeauna. Dacă discutăm politicos, nu înseamnă că vom face niște cedări care ar fi contrare intereselor naționale ale Federației Ruse”, a conchis oficialul rus.

Tematic

Serghei Lavrov: Federația Rusă nu se va aventura într-o cursă a înarmărilor
Rusia: Serghei Lavrov s-a întâlnit cu reprezentanții marilor companii din SUA
Serghei Lavrov a declarat că poziţia Rusiei privind „Înălţimile Golan” rămâne neschimbată
Lavrov: Rusia este gata de discuții serioase cu SUA și NATO
Lavrov, despre o eventuală intervenție militară a SUA în Venezuela
Tagurile:
cedare, politica, declaratie, Lavrov, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei