04:09 05 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
Rusia
Sa primesc un link scurt
18210

Inamicii Rusiei inventează istorii false, utilizând metode murdare, pentru a demonstra o pretinsă imixtiune a Rusiei, a declarat viceministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Alexandr Grușko.

CHIȘINĂU, 21 mai – Sputnik. Neprietenii Rusiei inventează istorii fake și metode murdare pentru a demonstra o pretinsă imixtiune a Moscovei, a declarat viceministrul rus al Afacerilor Externe, Alexandr Grușko, comentând scandalul din Austria legat de fostul vicecancelar Heinz-Christian Strache.

“E clar că neprietenii noștri încearcă să inventeze orice istorie fake pentru a demonstra că Rusia s-ar implica, recurgând la cele mai murdare metode”, a spus Grușko.

La o săptămână până la alegerile europarlamentare, instituții de presă importante din Germania au publicat în același timp un material în care afirmă că vicecancelarul Heinz-Christian Strache ar fi discutat cu o oarecare “rusoaică” o posibilă tranzacție a acțiunilor unor organe de presă pentru a influența alegerile. În realitate, rusoaica, potrivit lui Strache, este o cetățeană a Letoniei.

Publicația Welt menționează că înregistrarea video a discuției a fost o capcană întinsă politicianului, al cărui partid (Partidul Libertății, FPO) se pronunță pentru anularea sancțiunilor antirusești și pentru normalizarea relațiilor cu Moscova.

Strache, a calificat această situație drept o capcană și un asasinat politic premeditat, fiind nevoit să-și anunțe demisia din funcție. Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a declarat că renunță la coaliția cu Partidul Libertății din Austria și a provocat alegeri parlamentare anticipate.

Tematic

Vladimir Putin a evidențiat nivelul de cooperare fără precedent dintre Rusia și China
Lavrov: Rusia nu tinde să iasă din Consiliul Europei
Tagurile:
Ministerul rus de Externe, Comentariu, scandal, Austria, Moscova, Rusia


Știrile Zilei