03:27 05 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
Rusia
Sa primesc un link scurt
38810

Președintele Rusiei Vladimir Putin a declarat că încercarea SUA de a înlătura gigantul tehnologic Huawei de pe piața mondială este un semn că urmează un război tehnologic global.

BUCUREŞTI, 10 iun – Sputnik, Doina Crainic. Vineri, în cadrul Forumului Economic Internațional de la St. Petersburg, Vladimir Putin s-a referit la situaţia cu care se confruntă gigantul tehnologic Huawei.

”Să ne gândim la situația cu privire la compania Huawei, de exemplu. Există încercări nu numai de a o contesta, ci şi de a o forţa să iasă de pe piaţa globală. În unele cercuri se face chiar referire la primul război tehnologic al viitoarei ere digitale”, a declarat Putin, citat de RT

Washingtonul a criticat mult timp Huawei și o altă companie chineză din domeniul tehnologiei, ZTE, pentru presupusele legături cu guvernul chinez. În luna mai, când războiul comercial dintre Washington și Beijing s-a intensificat, administrația Trump a inclus Huawei pe „lista neagră”, invocând preocupările legate de securitatea națională.

Putin a adăugat că încercările unor ţări de a monopoliza un nou val tehnologic împiedică rezolvarea problemei inegalității la nivel grlobal și duc la destabilizare.

Tematic

Vladimir Putin și Xi Jinping: Adevărata ”Diplomație Panda” la Moscova - Video
Tagurile:
razboi tehnologic, Putin


Știrile Zilei