18:41 16 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.52
  • USD18.18
  • RUB0.28
  • RON4.35
  • UAH0.69

Putin: Sunt indicii că urmează un ”război tehnologic” global

© Sputnik / Валерий Мельников
Rusia
Sa primesc un link scurt
32410

Președintele Rusiei Vladimir Putin a declarat că încercarea SUA de a înlătura gigantul tehnologic Huawei de pe piața mondială este un semn că urmează un război tehnologic global.

BUCUREŞTI, 10 iun – Sputnik, Doina Crainic. Vineri, în cadrul Forumului Economic Internațional de la St. Petersburg, Vladimir Putin s-a referit la situaţia cu care se confruntă gigantul tehnologic Huawei.

”Să ne gândim la situația cu privire la compania Huawei, de exemplu. Există încercări nu numai de a o contesta, ci şi de a o forţa să iasă de pe piaţa globală. În unele cercuri se face chiar referire la primul război tehnologic al viitoarei ere digitale”, a declarat Putin, citat de RT

Washingtonul a criticat mult timp Huawei și o altă companie chineză din domeniul tehnologiei, ZTE, pentru presupusele legături cu guvernul chinez. În luna mai, când războiul comercial dintre Washington și Beijing s-a intensificat, administrația Trump a inclus Huawei pe „lista neagră”, invocând preocupările legate de securitatea națională.

Putin a adăugat că încercările unor ţări de a monopoliza un nou val tehnologic împiedică rezolvarea problemei inegalității la nivel grlobal și duc la destabilizare.

Tematic

Vladimir Putin și Xi Jinping: Adevărata ”Diplomație Panda” la Moscova - Video
Tagurile:
razboi tehnologic, Putin


Știrile Zilei