13:15 18 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.13
  • USD17.65
  • RUB0.28
  • RON4.01
  • UAH0.72
Rusia
Sa primesc un link scurt
72 0 0

Potrivit liderului rus, țara are un sistem puternic, cu o bună educație, știință, istorie și cultură.

CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat că Rusia reprezintă un sistem puternic, iar conducerea ei împreună cu cetățenii vor face tot posibilul pentru dezvoltarea și prosperarea în continuare a țării.

„Actualii laureații, specialiștii în domeniul undelor gravitaționale, au caracterizat acest sistem ca pe un sistem de interacțiune slabă. Pentru a înțelege care sisteme sunt slabe și care sunt puternice, pentru a da o apreciere altor sisteme, trebuie să ai un sistem puternic propriu, cu o bună educație, știință, istorie și cultură. Noi avem un astfel de sistem. Aceasta este Patria noastră Rusia, dragă nouă tuturor. Vom face tot posibilul pentru dezvoltarea și prosperarea ei”, a spus Putin în cadrul ceremoniei de înmânare a premiilor de stat pentru realizări în domeniul culturii și științei, care a avut loc la Kremlin.

Totodată, Putin i-a felicitat pe ruși cu ocazia Zilei Rusiei, menționând că cetățenii țării nutresc întotdeauna cele mai calde sentimente față de Patrie, țin la ”istoria milenară, la marea cultură și realizările grandioase, la bogățiile naturale, la frumusețea teritoriilor sale necuprinse, la diversitatea și originalitatea regiunilor.

Premiile de Stat ale Federației Ruse sunt decernate anual. Potrivit tradiției, premierea laureaților are loc la Kremlin, de Ziua Rusiei. Miercuri, șeful statului a înmânat premiile de stat pentru anul 2018.

Tematic

Vladimir Putin - cele mai impresionante poze ale președintelui Rusiei, de ziua lui
Igor Dodon l-a felicitat pe Vladimir Putin de Ziua Rusiei
Tagurile:
Kremlin, premii, Putin


Știrile Zilei