00:23 23 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.69
  • USD17.55
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
 Centrul de preluare a apelurilor pentru ”linia directă” cu Vladimir Putin

Aproape un milion de întrebări pentru Vladimir Putin: Ce solicitări au cetățenii ruși

© Sputnik / Алексей Дружинин
Rusia
Sa primesc un link scurt
13710

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, va comunica joi, prin intermediul unei ”linii directe”, a 17-a la număr, cu cetățenii ruși.

CHIȘINĂU, 20 iun – Sputnik. Linia directă cu Putin începe la ora 12:00, pe data de 20 iunie, și va fi transmisă la posturile „Pervîi Kanal”, „Rossia 1”, „Rossia 24”, ”NTV”, „ORT”, „Mir” și la posturile de radio „Maiak”, „Vesti FM” și „Radio Rossia”.

De asemenea, transmisiunea de la eveniment va fi accesibilă și pentru utilizatorii rețelelor de socializare. Primirea întrebărilor a început pe data de 9 iunie și va continua chiar până în debutului transmisiunii în direct de astăzi.

Aproape un milion de întrebări pentru Vladimir Putin

Tradiționalele ”linii directe” au debutat încă în primul mandat al lui Vladimir Putin la președinția țării. Prima a avut loc pe 24 decembrie 2001. Lui Putin i-au fost adresate atunci în jur de 400 de mii de întrebări. În anul următor, cetățenii ruși i-au adresat șefului statului deja aproximativ 1,5 milioane de întrebări.

Anterior, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, a precizat că președintele intenționează ca zilele de marți și miercuri să le consacre pregătirii pentru linia directă. Potrivit acestuia, șeful statului a studiat un grupaj de materiale informative pe care, tradițional, le transmit ministerele și departamentele în contextul acestui eveniment și, în funcție de necesitate, a luat legătura cu miniștrii, cu șefii mai multor organe de stat, a examinat un număr impunător de adresări din partea cetățenilor.

Potrivit lui Peskov, anul acesta Putin va putea lua legătura, în caz de necesitate, cu șefii de regiuni, cu miniștrii și membrii guvernului, chiar în timpul ”liniei directe”.

Anterior, mijloacele de informare ruse au comunicat că, potrivit datelor oferite de centrele de preluare a apelurilor, numărul întrebărilor adresate a ajuns aproape la un milion.

Ce întrebări îi vor fi adresate lui Putin

În timpul ”liniei directe”, președintele va răspunde la întrebările care îi preocupă pe cetățeni, cu privire la situația social-politică și social-economică din țară, precum și la situația internațională.

Cetățenii ruși sunt interesați în deosebi evoluția relațiilor cu alte țări, problemele ecologice, majorarea salariilor și a indemnizațiilor, ajutorul acordat familiilor cu mulți copii, creșterea tarifelor etc.

Pervîi kanal” și „Rossia 1” au rezervat trei ore pentru linia directă cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, la fel ca și anul trecut, însă atunci acesta a durat 4 ore și 20 de minute. În total, anul trecut au fost primite peste 2 milioane de adresări, șeful statului a răspuns la 73 de întrebări.

Tematic

Rusia: Statele Unite nu și-au formulat propunerile pentru discuțiile „Putin - Trump”
Peskov, despre o posibilă întrevedere Putin – May la G20
Tagurile:
un milion, intrebari, Rusia, linia directa, Putin


Știrile Zilei