11:06 13 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.17
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
1397 0 0

S-500 Prometey, sistemul rusesc de rachete sol-aer cu rază lungă de acțiune de ultimă generație a parcurs majoritatea testelor și este pregătit să intre în producția în serie, potrivit ministrului rus al industriei și comerțului.

CHIȘINĂU, 27 iun – Sputnik. Dezvoltarea sistemului este în „faza finală” după ce fiecare element al acestuia a fost testat individual, a declarat ministrului rus al industriei și comerțului Denis Manturov într-un interviu Interfax, potrivit RT.

Sistemele S-400 cu care este dotată armata rusă la ora actuală
© Sputnik / Григорий Сысоев

În prezent, este verificată performanța sistemului S-500 ca sistem integrat.

„Toate specificațiile principale ale sistemului de apărare antiaeriană au fost confirmate în timpul testelor, iar acum [sistemul] este pregătit pentru producția în serie”, a declarat ministrul rus, adăugând că sistemul va fi livrat la timp ministerului Apărării.

S-500 este cea mai nouă variantă a sistemelor de apărare antiaeriană cu rază lungă de acțiune produse de Almaz-Antey, producător rusesc de top în domeniul apărării. Specificațiile sistemului rămân clasificate, însă, potrivit surselor din domeniul apărării și a interviurilor cu oficialii companiei, sistemul va avea capacităţi anti-rachetă semnificativ avansate comparativ cu actualul S-400 SAM, datorită noului radar cu reţea fazată de antene.

Se așteaptă ca sistemul să ţintească rachete de croazieră cu rază intermediară de acţiune și rachete balistice, rachete hipersonice cu viteze de până la 5 Mach și rachete balistice intercontinentale în timpul fazei terminale. Dotat cu noii interceptori, capabili să pătrundă în orbita joasă a pământului, sistemul îşi poate dubla capacitatea ca armă anti-satelit și ar putea intercepta ICBM-urile (rachetele balistice intercontinentale) la jumătatea traseului lor, potrivit unor rapoarte.

Tematic

Rachetele ruseşti S-400 pentru India: Delhi reacționează la amenințările Washingtonului
De ce sistemele antiaeriene S-400 rusești sunt solicitate de tot mai multe țări
Presa americană: „Cu sistemul rusesc S-400 nu e de glumit”
Concluzie: Sistemul de apărare aeriană „S-400” al Rusiei este mai bun decât cel american
Rusia își consolidează apărarea în Crimeea cu sisteme antiaeriene S-400
Tagurile:
video, productie, rachete, sistem, S-500, Rusia


Știrile Zilei