15:46 15 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.58
  • RUB0.27
  • RON4.05
  • UAH0.73
Atac cibernetic - Imagine simbol

Cele mai multe atacuri cibernetice împotriva țintelor din Rusia provin din UE și SUA

© Sputnik / Kirill Kallinikov
Rusia
Sa primesc un link scurt
81 0 0

Cele mai multe atacuri cibernetice împotriva țintelor din Rusia provin din centre situate în Uniunea Europeană și Statele Unite, a spus Nikolai Murashov, director adjunct al Centrului Național Rus de Răspuns la Amenințările Cibernetice.

CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. De obicei, centrele de control din UE și din SUA sunt folosite pentru atacuri împotriva resurselor informaționale rusești, a spus Murașov într-o conferință de presă la Agenția de Presă Internațională Rossiia Segodnia.

Murașov a citat date ale companiilor străine care sugerează că entități bazate în SUA au fost sursa principală a unor asemenea amenințări cibernetice.

”Analiza arată... că cele mai multe atacuri au drept scop furtul de informații... Infractorii țintesc în principal să obțină informații despre tehnologiile rusești în domeniul apărării și al industriei nucleare, al energiei sau în cel al construcției de rachete, ca și informații despre rețelele administrației de stat. În general, fiecare al treilea atac pe care îl înregistrăm țintește instituții financiare”, a declarat acesta.

Declarația vine după ce președintele SUA, Donald Trump, a respins anterior informațiile publicate de New York Times privind creșterea numărului de atacuri cibernetice americane împotriva Rusiei.

Pe 15 iunie, New York Times a anunțat, citând foști și actuali oficiali guvernamentali anonimi, că Washington a spotit ritmul atacurilor online împotriva rețelei electrice a Rusiei, demonstrând determinarea lui Trump de a folosi mai agresiv instrumentele cibernetice.

Vara trecută, Trump a conferit mai multă autoritate Comandamentului Cibernetic, ramura Pentagonului care se ocupă de operațiunile militare ofensive și defensive în cyberspațiu, oferind agenției mai multe pârghii să întreprindă operațiuni ofensive online, fără să mai ceară aprobarea președintelui și transformând activitățile ofensive din cyberspațiu în ceva asemănător operațiunilor militare de pe teren.

Tematic

Atac cibernetic masiv asupra unei instituții guvernamentale din Rusia
Război cibernetic. Cum să ne protejăm informațiile de virusul „WannaCry"
Tagurile:
atac cibernetic, UE, SUA, Rusia


Știrile Zilei