14:34 06 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.26
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
168 0 0

Urmând exemplul NATO, Rusia a început manevre militare în Marea Neagră, care se vor încheia cu lansări de rachete și cu foc de artilerie.

BUCUREŞTI, 5 iul – Sputnik, Doina Crainic. Armata rusă a început manevrele militare planificate în Marea Neagră, unde au loc exerciții NATO denumite Sea Breeze, a anunțat serviciul de presă al Flotei Mării Negre.

În exercițiile armatei ruse sunt implicate aproximativ 12 nave, printre care navele amfibie Azov și Cesar Kounikov, lansatoarele mici Orekhovo-Zouevo și Mirage și lansatoarele de rachete Ivanovets, Naberejni Tchelni și R-60.

Manevrele au loc pe mare. Etapa finală va include lansări de rachete și artilerie.

„Un grup naval al Flotei Mării Negre își continuă acțiunile de control al manevrelor navelor NATO implicate în exercițiile Sea Breeze 2019 în nord-vestul Mării Negre”, a adăugat serviciul de presă.

Exercițiile militare comune Ucraina-SUA se desfășoară în perioada 1-12 iulie în Marea Neagră. În acestea sunt implicate aproximativ 30 de nave, 30 de aeronave și peste 900 de militari din țările NATO, precum și din cele aliate lor, precum Emiratele Arabe Unite, Suedia, Moldova și Georgia. Ministerul rus de Externe a descris exercițiile drept o încercare de a destabiliza situația în regiune.

Tagurile:
martea neagra, manevre, NATO, Rusia


Știrile Zilei