00:36 07 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.31
  • RUB0.24
  • RON4.04
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
15101

Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova a criticat concepția “combaterii influenței rusești”, elaborată în SUA.

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik. Concepția contracarării influenței malițioase a Kremlinului reprezintă un instrument al luptei ideologice și de prelucrare propagandistică, se arată într-un comentariu al departamentului de informații și presă a MAE Rusiei, făcut public după declarațiile recente ale directorului Agenției de Dezvoltare Internațională a SUA.

Directorul Agenției pentru Dezvoltare Internațională a SUA (USAID), Mark Green, a discutat pe 4 și 5 iulie cu reprezentanții G7 la Paris despre “Concepția contracarării influenței malițioase a Kremlinului” (CMKI), care reprezintă o continuare a răspunsului formulat la influențele negative ale Kremlinului, prin crearea condițiilor pentru o durabilitate economică și democratică a statelor împotriva cărora sunt îndreptate aceste acțiuni și prin activitatea care va fi orientată împotriva tentativelor Kremlinului de a submina activitatea unui șir de instituții. În document sunt enumerate sferele asupra cărora se va concentra această inițiativă: instituțiile democratice și legislație, presa independentă, independența energetică independența economică. Drept exemplu sunt prezentate Republica Moldova și Ucraina.

„Ca o voce din trecut, din epoca războiului rece, sună discursul la Washington a directorului Agenției pentru Dezvoltare Internațională a SUA, Mark Green. Acesta a prezentat “Concepția contracarării influenței malițioase a Kremlinului”, elaborată de această instituție, care face partea din structura Departamentului de Stat al SUA, denumirea căreia vorbește despre faptul că aceasta nu este îndreptată spre crearea pe arena internațională a unei atmosfere de cooperare, ci reprezintă un instrument de luptă ideologică și prelucrarea propagandistică”, se menționează în comentariul MAE.Știrile Zilei