12:20 19 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.68
  • RUB0.27
  • RON4.12
  • UAH0.72
Lansare de rachete - Imagine simbol

Declarație: Rusia va răspunde la amplasarea de către SUA a rachetelor în Europa și Asia

Министерство обороны РФ
Rusia
Sa primesc un link scurt
181 0 0

Rusia va răspunde la o eventuală amplasare de către SUA a rachetelor cu rază medie și scurtă de acțiune în Europa sau regiunea asiatică, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

CHIȘINĂU, 18 aug – Sputnik. Rusia este deschisă pentru dialog și nu va răspunde simetric atât timp cât în Europa și Asia nu vor fi amplasate rachete care încalcă INF, a declarat duminică ministrul Apărării al Rusiei, generalul de armată Serghei Șoigu.

“Dacă vreți să ne înțelegem, atunci trebuie să discutăm. Dacă nu există o astfel de dorință, atunci la o anumită etapă trebuie să renunțați la viclenii și să declarați deschis că nu vreți să ajungeți la o înțelegere, că veți amplasa rachete în Asia și alte regiuni. Totuși, noi lăsăm în continuare ușile deschise, ne menținem poziția potrivit căreia, atât timp cât nu există astfel de sisteme în Europa, noi vom întreprinde nimic. Nu vom amplasa nimic atât timp cât nu vor fi amplasate rachete în regiunea asiatică și pacifică”, a spus Șoigu la postul de televiziune Rossia 24.

Anterior, ambasadorul SUA în Rusia, John Huntsman, a declarat că Washingtonul nu planifică desfășurarea rachetelor cu rază medie și scurtă de acțiune în Europa. În același timp, el a amintit poziția Pentagonului, potrivi căreia, dacă va fi nevoie de astfel de arme, atunci cel mai probabil acestea vor fi amplasate în lanțul de insule din regiunea Asia-Pacific, nu în Europa.

Tematic

Vladimir Putin a discutat cu Donald Trump despre legăturile comerciale Rusia-SUA
Rusia a anunțat că Tratatul INF este în mod oficial mort după ce SUA a ieșit din acord
Rusia: Trei organizații sunt acuzate de tentativă de radicalizare a protestelor din țară
Tagurile:
rachete, Asia, Europa, SUA, Rusia


Știrile Zilei