22:11 15 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.52
  • USD17.71
  • RUB0.27
  • RON4.12
  • UAH0.71
Conferința de presă susținută de Kiril Vîșinski

Vîșinski a spus cu ce intenționează să se ocupe după eliberare

© Sputnik / Илья Питалев
Rusia
Sa primesc un link scurt
74 0 0

Kiril Vîșinski, eliberat de instanța ucraineană și sosit sâmbătă la Moscova, a fost întâmpinat luni cu pâine și sare de către colegii săi de la AIP „Rossia segodnia”.

CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. În cadrul unei mari conferințe de presă organizată la AIP „Rossia segodnia”, directorul portalului RIA Novosti Ucraina, Kiril Vîșinski, a declarat că „dorește să practice aceeași profesie și că este gata să-și continue activitatea.

„Cât despre faptul unde activez, da, eu sunt ca și până acum angajat al RIA Novosti. Dacă nu mă vor alunga, voi munci. Și, desigur, vreau să-mi fac în continuare meseria. Vreau să fac jurnalism, cu atât mai mult că am acum o nouă experiență”, a menționat Vîșinski.

Potrivit acestuia, nu există experiență rea sau bună. „Aceasta este o parte din viața mea, întâlniri cu oamenii, înțelegerea a ceea ce se întâmplă în țară, deoarece eu am văzut toate acestea nu doar din cabinetul de redactor-șef”, a spus jurnalistul.

Vîșinski și-a exprimat convingerea că experiența sa o să-i prindă bine și că are ce povesti.

Istoria lui Kiril Vîșinski

Kiril Vîșinski a fost reținut la Kiev, în data de 15 mai 2018, fiind învinuit de susținerea republicilor autoproclamate din Donbas și trădare de patrie. Pedeapsa maximă prevăzută de articolul respectiv este 15 ani de închisoare.

Pe 28 august 2019 Vîșinski a fost eliberat, iar sâmbătă, pe 7 septembrie, a sosit cu avionul la Moscova. În aceeași zi Rusia și Ucraina au eliberat câte 35 de cetățeni condamnați și arestați.

Pâine pentru Vîșinski

Luni Vîșinski a venit la sediul AIR ”Rossia segodnia” unde era programată o conferință de presă.

„Colegi, vă mulțumesc pentru calda întâlnire. Mulțumesc că m-ați așteptat”, le-a spus jurnalistul angajaților agenției care l-au întâmpinat.

Directorul general al AIP „Rossia Segodnia”, Dmitri Kiselev, i-a mulțumit de asemenea colectivului pentru susținerea acordată lui Vîșinski.

„Acum el (colectivul agenției – n. red.) este în componență deplină. Toate aceste 16 luni, când Kiril nu era împreună cu noi, au fost pentru noi ca o rană sângerândă. Acestea au fost temnițele de la Herson, Kiev, condiții care, pentru un jurnalist, echivalează cu tortura adevărată. Acum suntem toți împreună, a căzut acea piatră care ne apăsa inimile. Deși aceasta nu este deocamdată o libertate definitivă, nu este o sentință de achitare”, a menționat Kiselev.

Colegii i-au dăruit lui Vîșinski un tricou alb cu inscripția „Jurnalistul nu trebuie să stea la închisoare” și i-au înmânat un o pâine mare.

Tagurile:
Moscova, conferință de presă, eliberat, Kiril Vîșinski


Știrile Zilei