22:00 25 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.85
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.73
Rusia
Sa primesc un link scurt
79 0 0

Federația Rusă i-a returnat Ucrainei cele trei nave care au fost reținute anul trecut în strâmtoarea Kerci.

CHIȘINĂU, 18 nov – Sputnik. Luni, Rusia i-a returnat Ucrainei cele trei nave militare ale flotei ucrainene, care au fost reținute în regiunea strâmtorii Kerci din cauza că au violat frontiera de stat, a anunțat MAE al Rusiei.

Nave ale forțelor navale ale Ucrainei reținute în strâmtoarea Kerci
© Sputnik / Алексей Мальгавко

“Pe 18 noiembrie a avut loc transmiterea către partea ucraineană a celor trei nave ale flotei navale ale Ucrainei, care au trecut ilegal frontiera de stat a Federației Ruse în noiembrie 2018, în cadrul unei provocări intenționate a Kievului în regiunea strâmtorii Kerci, fiind reținute de forțele de ordine rusești”, spune MAE al Rusiei într-un comunicat.

„Navele respective reprezintă probe în dosarul penal instrumentalizat în Rusia, cu privire la traversarea ilegală a frontierei noastre. Transmiterea lor spre păstrare părții ucrainene a devenit posibilă în legătură cu faptul că organele competente ale Rusiei au întreprins toate măsurile de investigație în raport cu aceste nave, astfel că aflarea lor pe teritoriul Federației Rusiei pentru continuarea investigației nu mai este necesară”, subliniază în comunicat diplomația rusească.

În același timp, se menționează că „partea rusă va curma dur orice provocări la frontierele ei, inclusiv pentru a-și asigura securitatea navigației în conformitate cu legislația rusă, acordurile bilaterale și alte norme ale dreptului internațional”.

Tematic

Reacția președinției Moldovei pe marginea situației din Kerci - detalii
Expert: Incidentul din strâmtoarea Kerci va urgenta crearea armatei europene
Tagurile:
nave militare, Kerci, Ucraina, Rusia


Știrile Zilei