02:08 07 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.31
  • RUB0.24
  • RON4.04
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
Relațiile moldo-ruse - o nouă etapă (58)
32211

Va beneficia sau nu Moldova de asistență financiară din partea Rusiei, în cazul în care situația politică se va schimba radical - iată ce spune Alexei Kondratiev, membru al Comitetului Consiliului Federației Ruse pentru Afaceri Externe.

CHIȘINĂU, 6 dec - Sputnik. Va beneficia sau nu Moldova de asistență financiară din partea Rusiei, în cazul în care situația politică se va schimba radical. Răspunsul a fost membrul Comitetului Consiliului Federației Ruse pentru Afaceri Externe, Alexei Kondratiev.

”Avem o experiență tristă, inclusiv cu Ucraina, când acordurile încheiate anterior erau anulate. Creditele acordate nu erau rambursate, iar orice încercare de a recupera acești bani pe căi legale erau fără de succes. Noi discutăm toate detaliile oricărui proiect economic. Orice credit presupune că trebuie rambursat”, a declarat membrul Comitetului Consiliului Federației pentru Afaceri Externe, Alexei Kondratiev, în cadrul unei conferințe de presă, organizată în cadrul centrul de presă Sputnik Moldova.

Kondratiev a ținut să precizeze că Federația Rusă nu impune niciun fel de condiții politice și nici un fel de îngrădiri similare celor impuse de FMI, sau pentru a influența situația economică internă. Singura condiție ține de mecanismul de rambursare a banilor, care trebuie întorși în perioada convenită dintre părți.

”Este un proces de lungă durată, iată de ce este important să înțelegem ce procese economice vor avea loc în Moldova pentru ca acești bani să fie de folos și pentru Republica Moldova, pentru dezvoltarea economie, dar și evident, pentru investitor. Este un proces reciproc avantajos. Vreau să subliniez că în primăvară, acest proces se bucură de garanția că va fi unul pozitiv și cred că totul va fi bine”, a punctat Kondratiev.

Totodată, în cadrul conferinței au fost abordate și alte chestiuni precum reglementarea transnistreană. În cadrul discuției au fost examinate și chestiuni ce țin de datoriile pentru gaze ale regiunii transnistrene, tranzitul gazelor prin teritoriul Ucrainei, relațiile dintre Rusia și România în contextul problemelor de securitate în Europa, în speță, în contextul modernizării bazei militare americane de la Deveselu.

Тема:
Relațiile moldo-ruse - o nouă etapă (58)

Tematic

Senatorul rus Alexei Kondratiev: ”Nu punem condiții și nu dăm indicații Chișinăului”
Tagurile:
bani, exclusiv, rusia, asistență financiară, Alexei Kondratiev


Știrile Zilei