16:25 26 Septembrie 2020
În direct
  • EUR19.53
  • USD16.77
  • RUB0.22
  • RON4.01
  • UAH0.59
Rusia
Sa primesc un link scurt
130 0 0

Rusia și-a consolidat capacitățile triadei nucleare, a anunțat ministrul rus al Apărării, Seghei Șoigu.

CHIȘINĂU, 10 dec – Sputnik. Completarea parcului Aviaței cu aparate de zbor cu rază lungă de acțiunie și construcția noilor avioane a consolidat semnificativ componenta aeriană a triadei nucleare a Rusiei, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

“Anul curent, societatea pe acțiuni Tupolev a construit un volum semnificativ de lucru de modernizare a avioanelor Tu-95MS prin înlocuirea echipamentului radioelectronic și de navigare uzat moral”, a spus ministrul în cadrul unei teleconferinței, fără a da alte detalii.

În acest fel, în componența aviației cu rază lungă de acțiune “există un număr planificat de bombardiere strategice în funcție”, a explicat el.

De asemenea, Șoigu a dispus sporirea numărului navelor militare dotate cu rachetele Kalibr și Țirkon.

Lansarea rachetei hipersonice Kinjal
Министерство обороны РФ

În afară de aceasta, potrivit lui, este necesară “extinderea nomenclatorului aparatelor de zbor fără pilot, robotizarea sistemelor și armelor bazate pe noi principii fizice”.

Triada nucleară reprezintă forțele armate dotate cu arme nucleare, care includ aviația strategică, rachetele intercontinentale și submarine nucleare.

Avioanele cu rază lungă de acțiune sunt supuse în prezent unei modernizări profunde. În special, stației de zboruri experimentale i-a fost transmis un Tu-22M3M modernizat, precum și construcția primului Tu-160M modernizat.

Aceste avioane vor permite sporirea potențialului forțelor aero-spațiale până la apariția unui sistem de perspectivă a aviației de rază lungă de acțiune, asupra căruia se lucrează în oficiul de proiectări Tupolev în cooperare cu alte întreprinderi din domeniul aeronautic.

Tagurile:
Rusia, nucleara, nucleară, Serghei Soigu

Știrile Zilei