00:32 20 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.09
  • USD17.69
  • RUB0.28
  • RON3.99
  • UAH0.72
Rusia
Sa primesc un link scurt
20710

Dacă SUA și-ar dori să ajute Ucraina, ar trebui să le ofere bani, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

BUCUREȘTI, 19 dec – Sputnik. Dacă SUA și-ar dori cu adevărat să ajute Kievul, i-ar fi dat bani, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul conferinței de presă anuale.

Conferința de presă anuală a lui Vladimir Putin 2019
© Sputnik / Сергей Гунеев

Marți, Senatul SUA a aprobat un proiect de lege al bugetului apărării în valoare de 738 de miliarde de dolari, în care a fost incluse mijloace pentru „contracararea Rusiei” în diverse domenii, sancțiuni împotriva Nord Stream – 2 și oferirea unui ajutor militar Ucrainei. Acum documentul urmează să fie semnat de președintele Donald Trump.

„Dacă și-ar dori să-i ajute, mai bine le-ar da bani”, a spus președintele rus.

“Practic, nu le oferă bani, ci doar niște garanții pentru posibile credite, nu e vorba de bani reali. Nu există o susținere reală, iar FMI, în același timp, unde conduc SUA, cer anularea tuturor înlesnirilor pentru resurse energetice, inclusiv la gaz. Acum vor crește prețurile pentru populație”, a menționat Putin.

“Suntem des acuzați că am fi făcut ceva în raport cu Ucraina, pretind că și-ar dori să-i ajute, însă ce au făcut în realitate? Vor ca Ucraina să-și completeze bugetul din contul Rusiei. Dați-i bani, ajutați-i, oferiți credite avantajoase pe o perioadă mare”, a subliniat președintele.

Tagurile:
bani, Ucraina, SUA, putin


Știrile Zilei