21:15 25 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.85
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.73
Rusia
Sa primesc un link scurt
134 0 0

Președintele federației Ruse, Vladimir Putin, a purtat o conversație telefonică privind situația din Ucraina cu omologul său finlandez, Sauli Niinistö.

CHIȘINĂU, 30 dec – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a purtat o conversație telefonică cu președintele Finlandei, Sauli Niinistö, despre rezultatele summitului în formatul normand de la Paris și a relatat despre procesul de reglementare a crizei din Ucraina, a anunțat serviciul de presă al Kremlinului.

Discuția a avut loc la inițiativa părții finlandeze. În cadrul convorbirii, cei doi șefi de stat s-au felicitat reciproc cu prilejul anului nou.

De asemenea, Putin și Niinistö și-au exprimat satisfacția față de evoluția relațiilor ruso-finlandeze, care pot fi caracterizate printr-un dialog politic constant și cooperare în domeniile economice și comerciale, ecologice și culturale.

Cei doi lideri și-au confirmat disponibilitatea pentru continuarea cooperării pe arena internațională. Vladimir Putin l-a informat pe Sauli Niinistö despre situația legată de reglementarea crizei din Ucraina, în special despre rezultatele summitului în formatul normand de la Paris. A fost apreciată pozitiv schimbul de prizonieri în regiunea Donețk, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

Tematic

Rusia și Ucraina au semnat protocolul de tranzitare a gazelor
Tagurile:
Ucraina, Putin


Știrile Zilei