01:26 20 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.09
  • USD17.69
  • RUB0.28
  • RON3.99
  • UAH0.72
Rusia
Sa primesc un link scurt
133 0 0

Gazprom și Naftogaz au semnat un acord privind desfășurarea transportului de gaze prin Ucraina - Naftogaz va deveni organizator de tranzit, potrivit unui comunicat al Gazprom.

CHIȘINĂU, 31 dec - Sputnik. Rusia și Ucraina au semnat un pachet de documente care asigură tranzitul gazelor ruseşti prin Ucraina începând cu 1 ianuarie 2020, le-a declarat jurnaliștilor șeful Gazprom Alexei Miller.

"După cinci zile de negocieri bilaterale continue la Viena, s-au luat decizii finale și s-a ajuns la acorduri finale. În același timp, au fost semnate un ansamblu de acorduri și contracte, iar aceste acorduri sunt într-adevăr un pachet important, care a restabilit echilibrul de interese ale părților", a spus Miller.

„De astăzi, aceste documente capătă forță juridică și asigură tranzitul gazelor ruseşti prin Ucraina după 31 decembrie 2019”, a spus el.

Ulterior, serviciul de presă al Gazprom a adăugat că documentele sunt datate cu 30 decembrie.

Astfel, Gazprom și Naftogaz au semnat un acord pentru organizarea transportului de gaze prin Ucraina, iar Naftogaz va deveni organizator de tranzit, potrivit unui comunicat al Gazprom.

La rândul său, "Naftogaz" și "Operatorul GTS al Ucrainei" au încheiat un acord de transport, în timp ce "Gazprom" și "Operatorul GTS al Ucrainei" au semnat un acord inter-operator.

Tematic

Rusia și Ucraina au semnat protocolul de tranzitare a gazelor
Vor crește sau nu tarifele pentru gazele naturale – Iată ce spune Moldovatransgaz
Tagurile:
Naftogaz, Gazprom, gaze, tranzit, Ucraina, Rusia


Știrile Zilei