18:14 25 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.85
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.73
Rusia
Sa primesc un link scurt
238810

Cabinetul de miniștri al Federației Ruse, condus de premierul Dmitri Medvedev, și-a dat demisia cu puțin timp în urmă.

CHIȘINĂU, 15 ian - Sputnik. Guvernul Federației Ruse și-a dat demisia in corpore. Despre asta premierul Dmitri Medvedev l-a anunțat pe președintele Vladimir Putin, potrivit RIA Novosti

”Stimate Vladimir Vladimirovici, stimați colegi, ați fost cu toții martori ai schimbărilor și priorităților anunțate de președinte pentru anul în curs. Președintele a anunțat mai multe schimbări fundamentale în Constituția Federației Ruse. Când vor fi operate, aceste schimbări vor modifica nu doar mai multe articole din Constituție, ci în general echilibrul puterii”, a declarat Dmitri Medvedev la întâlnirea cu Vladimir Putin.

Premierul în exercițiu a menționat că schimbările vor viza puterile legislativă, executivă și judecătorească. ”În acest context este clar că noi trebuie să-i oferim președintelui posibilitatea de a adopta toate deciziile necesare în acest sens. În aceste condiții, consider că ar fi corect, în conformitate cu articolul 117 al Constituției Federației Ruse, Guvernul în actuala componență să-și dea demisia, a adăugat Medvedev.

Liderul de la Kremlin i-a mulțumit Guvernului pentru colaborare și a precizat că în scurt timp se va întâlni cu fiecare membru al Cabinetului de miniștri. Între timp, președintele Rusiei i-a rugat să execute sarcinile pe care le au fără abateri. 

Mai mult, Putin a anunțat despre intenția de a institui funcția de adjunct al președintelui Consiliului de Securitate care ar urma să-i revină lui Dmitri Medvedev.

Mai devreme, în adresarea către Adunarea Federală, liderul de la Kremlin a propus ca Duma de Stat nu doar să ia act de candidatura premierului, ci să și o aprobe. Acest lucru va schimba radical sistemul politic din Federația Rusă și va eficientiza interacțiunea dintre puterile executivă și legislativă. 

Tagurile:
Putin, Medvedev, demisia, RUSIA, guvernul


Știrile Zilei