17:21 25 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.85
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.73
Rusia
Sa primesc un link scurt
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii (64)
40201

Demisia Guvernului rus în frunte cu Dmitri Medvedev a fost analizată în studioul Sputnik Moldova de către experții Corneliu Ciurea și Victor Juc.

CHIȘINĂU, 15 ian - Sputnik. Politologul Corneliu Ciurea a declarat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova că demisia in corpore a Guvernului Medvedev a fost un eveniment ieșit din comun, dar această răsturnare de situație a fost necesară pentru a reseta sistemul politic din Federația Rusă. 

”Asemenea răsturnări de situații, care se produc o dată la 6-7 ani sunt necesare pentru a insufla mai mult oxigen în sectorul politic. Vladimir Putin vrea să imprime un nou dinamism sistemului politic, să aducă oameni noi și acest lucru poate să ofere o anumită durabilitate sistemului pe care îl conduce”, a declarat Corneliu Ciurea. 

Politologul consideră că schimbările anunțate de Vladimir Putin, precum atribuirea unor competențe în plus Dumei de Stat sau stabilirea unor noi condiții pentru cei care intenționează să devină președinte, vor fi făcute cu multă chibzuință. 

Și analistul politic Victor Juc a comentat în cadrul emisiunii  ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova evenimentele care s-au produs astăzi în Rusia. Expertul consideră că demisia Guvernului în frunte cu Dmitri Medvedev a fost imprevizibilă, dar, cu siguranță, nu a fost întâmplătoare.

”Vladimir Putin a venit cu un mesaj și cu o agendă deschisă de reformă. Președintele rus a considerat că este cazul să vină figuri noi în fruntea Executivului. Sunt sigur că un nou cabinet de miniștri va fi format într-un termen foarte scurt. Prioritățile sunt trasate. Probabil președintele are deja o listă, dar trebuie să aștepte o perioadă scurtă ca să o facă publică” a declarat Victor Juc. 

Analistul politic nu crede că relația dintre Republica Moldova și Rusia poate fi afectată de demisia Guvernului rus, iar creditul în valoare de 500 de milioane de dolari, promis de Moscova autorităților de la Chișinău, va fi oferit Republicii Moldova. 

Mesajul anual al președintelui Rusiei, Vladimir Putin, cădre Adunarea Federală
© Sputnik / Владимир Астапкович

Cabinetul de miniștri al Federației Ruse, condus de premierul Dmitri Medvedev, și-a dat demisia în această după-amiază. Despre asta Medvedev l-a anunțat pe președintele Vladimir Putin. 

Liderul de la Kremlin i-a mulțumit Guvernului pentru colaborare și a precizat că în scurt timp se va întâlni cu fiecare membru al Cabinetului de miniștri. Între timp, președintele Rusiei i-a rugat să execute sarcinile pe care le au fără abateri. 

Mai mult, Putin a anunțat despre intenția de a institui funcția de adjunct al președintelui Consiliului de Securitate care ar urma să-i revină lui Dmitri Medvedev.

Тема:
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii (64)

Tematic

Ce spune Vladimir Putin despre reforma constituțională în Rusia - detalii
Putin, despre înăsprirea condițiilor pentru candidații la funcția de președinte
Tagurile:
analiști, Dmitri Medvedev, Guvern, demisie


Știrile Zilei