17:49 04 August 2020
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.67
  • RUB0.23
  • RON4.04
  • UAH0.60
Rusia
Sa primesc un link scurt
983 0 0

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul de numire a lui Dmitri Medvedev în funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate, care a fost instituită tot astăzi de către liderul de la Kremlin.

CHIȘINĂU, 16 ian - Sputnik. Vladimir Putin a instituit funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei și i-a oferit-o fostului premier Dmitri Medvedev, așa cum a anunțat miercuri șeful statului rus. Decretul prezidențial a fost publicat pe site-ul Kremlinului, anunță RIA Novosti.

Noile atribuții ale lui Medvedev

Vladimir Putin a remarcat că Dmitri Medvedev a fost cel mai longeviv premier în istoria contemporană a Rusiei - timp de opt ani el s-a aflat în fruntea Guvernului.

”Am stabilit că Medvedev va fi direct responsabil de securitatea țării”, a declarat liderul de la Kremlin. 

Guvernul condus de Dmitri Medvedev și-a dat demisia pe 15 ianuarie, în contextul în care Vladimir Putin a anunțat mai multe schimbări fundamentale în Constituția Federației Ruse. Acestea îi oferă Dumei de Stat nu doar posibilitatea de a lua act de candidatura desemnată la funcția de prim-ministru, ci și de a o aproba prin vot. Alte modificări se referă la înăsprirea condițiilor pentru cei care își doresc să devină președinte al Rusiei.

Tematic

Ce cred analiștii politici din Moldova despre demisia Guvernului rus în frunte cu Medvedev
Expert rus, despre motivele demisiei Guvernului Medvedev: Nu e o improvizație
Tagurile:
Vladimir Putin, Rusia, Consiliul de Securitate, funcție, Dmitri Medvedev


Știrile Zilei