17:09 25 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.85
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.73
Rusia
Sa primesc un link scurt
195420

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov a explicat la un post de televiziune că plecarea lui Dmitri Medvedev din funcția de premier a fost determinată de apariția unor noi sarcini.

CHIȘINĂU, 26 ian - Sputnik.

Decizia de a renunța la postul de premier al Rusiei îi aparține cu desăvârșire lui Dmitri Medvedev, care a hotărât să-i ofere lui Vladimir Putin posibilitatea de a realiza scopurile pe care și le-a propus să le îndeplinească. Declarația a fost făcută de către purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov la un post de televiziune din Rusia. 

Peskov a precizat că Medvedev și-a depus mandatul pe fundalul unor noi sarcini.

”El a vrut să-i ofere președintelui „carte blanche” pentru a îndeplini scopurile de dezvoltare națională”, a declarat Peskov.

Reprezentantul Kremlinului a subliniat că pentru implementarea acestor sarcini este nevoie de un cabinet de miniștri cât se poate de flexibil.

Guvernul condus de Dmitri Medvedev și-a dat demisia pe 15 ianuarie, în contextul în care Vladimir Putin a anunțat mai multe schimbări fundamentale în Constituția Federației Ruse. Acestea îi oferă Dumei de Stat nu doar posibilitatea de a lua act de candidatura desemnată la funcția de prim-ministru, ci și de a o aproba prin vot. Alte modificări se referă la înăsprirea condițiilor pentru cei care își doresc să devină președinte al Rusiei.

Tematic

Ultimul document semnat de Medvedev – unul strategic pentru Rusia
Cum s-a schimbat viața lui Dmitri Medvedev de când nu mai este premierul Rusiei
Tagurile:
Rusia, motiv, demisie, Guvern, Medvedev


Știrile Zilei