18:10 25 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.85
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.73
Rusia
Sa primesc un link scurt
128 0 0

Ministrul austriac de Externe, Alexander Schallenberg, a declarat într-un interviu acordat Wiener Zeitung că, pe termen lung, stabilitatea și securitatea în Europa sunt posibile doar prin asigurarea unui parteneriat durabil cu Rusia.

CHIȘINĂU, 26 ian - Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Austriei, Alexander Schallenberg, a subliniat importanța Rusiei în asigurarea stabilității  și securității Europei.

"Când vine vorba de acest lucru, îl citez întotdeauna cu plăcere pe președintele federal german, Frank-Walter Steinmeier. El a spus că, pe termen lung, stabilitatea și securitatea în Europa sunt posibile doar cu Rusia și nu în confruntare cu aceasta", a spus Schallenberg.

El a adăugat că Austria a încercat întotdeauna să mențină deschise canalele pentru dialog. "Un joc reciproc de tăcere nu a adus nimic nimănui", a spus diplomatul, subliniind că dialogul nu înseamnă renunțarea la valorile proprii.

Anterior, noul guvern austriac a publicat un program de lucru, în care se menţionează despre continuarea cursului privind diminuarea sancțiunilor împotriva Rusiei. Programul mai presupune că guvernul va continua să dezvolte forumul public rus-austriac "Dialogul de la Sochi", transmite RIA Novosti

Tematic

Veste bună pentru moldovenii care lucrează în Rusia - Ce spune ministrul de Externe
Rusia a prezentat la ONU dovezi despre falsificarea atacului chimic din Duma
Tagurile:
Europa, Rusia, Austria, ministrul Afacerilor Externe


Știrile Zilei