23:35 01 Aprilie 2020
În direct
  • EUR19.96
  • USD18.23
  • RUB0.23
  • RON4.14
  • UAH0.66
Rusia
Sa primesc un link scurt
169 0 0

Instanța de judecată a admis solicitarea procurorului general adjunct, astfel încât decizia privind eliberarea Carinei Țurcan, acuzată de spionaj, a fost revizuită.

CHIȘINĂU, 7 feb – Sputnik. A doua instanță de casare de jurisdicție generală a trimis spre revizuire decizia de eliberare a Carinei Țurcan, acuzată de spionaj, din izolatorul de detenție preventivă. Instanța de judecată din Molscova a dispus punerea Carinei Țurcan sub arest chiar în sala de judecată, decizie ce a fost înfăptuită, informează RIA Novosti.

Judecătorii au dispus să fie satisfăcută cererea de casare a procurorului general adjunct, să fie anulată decizia primei curți de apel de jurisdicție generală, iar dosarul să fie transferat pentru o nouă examinare la prima curte de apel de jurisdicție generală, dar într-o altă componență.

Țurcan a fost arestată în iunie 2018. Potrivit avocatului ei de atunci, ea este acuzată de faptul că în august 2004 ar fi lucrat pentru serviciile de informații moldovenești. În aprilie 2015, femeia a primit o versiune electronică a proiectului documentului Ministerului Energeticii cu privire la unele aspecte ale activității companiilor energetice rusești pe canalul cooperării internaționale. La sfârșitul lunii septembrie 2015, ea ar fi transmis documentul Serviciului de Informații și Securitate al Moldovei. Țurcan respinge acuzațiile aduse.

Dosarul a fost clasificat ca „strict secret”. Potrivit surselor RIA Novosti, Carina Țurcan participa la activitățile de livrare a curentului electric din Rusia în Ucraina și din Ucraina în Crimeea, în perioada 2014-2015. Potrivit publicației RBK, FSB o suspectează de transmiterea către România, țară membră NATO, a informațiilor legate de acest subiect. Potrivit altei ipoteze, informațiile transmise vizează proiectul construcției în Turcia a Centralei Atomoelectrice “Akkuyu”.

Tematic

Șocul zilei: "Spioana română" din Rusia și bătălia pe "legea Offshore" din România
Dezvăluiri FSB: Ce informații secrete a divulgat Carina Țurcan în favoarea NATO
Tagurile:
izolator, Carina Țurcan


Știrile Zilei