22:28 30 Martie 2020
În direct
  • EUR19.91
  • USD18.09
  • RUB0.23
  • RON4.12
  • UAH0.65
Rusia
Sa primesc un link scurt
169 0 0

Ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, spune care vor fi consecinţele pentru Uniunea Europeană după ieşirea Marii Britanii din bloc.

BUCUREŞTI, 10 feb – Sputnik, Doina Crainic. „Britanicii au rămas întotdeauna deoparte” şi este puțin probabil ca Uniunea Europeană să fie puternic afectată de ieșirea acesteia din bloc, a declarat ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov.

"Nu se aşteaptă ca ieşirea Regatului Unit să aibă consecințe grave pentru Uniunea Europeană, a spus acesta.

„Britanicii au stat întotdeauna deoparte în Uniunea Europeană și au încercat mereu să-și faca propriul joc, este o realitate”, a spus ministrul într-un interviu acordat Rossiïskaïa Gazeta, citată de Sputnik France

Potrivit acestuia, britanicii au profitat de avantaje economice și comerciale datorită prezenței lor în UE, în timp ce s-au distanţat politic și şi-au apărat interesele, precum și pe cele ale Washingtonului.

„Această atitudine specială a fost evidentă, chiar și atunci când Regatul Unit făcea parte din Uniunea Europeană. De aceea nu cred că Brexit-ul va aduce daune mari UE”, a declarat ministrul.

„Dacă acest lucru va ajuta [Uniunea Europeană] să devină o uniune mai coerentă, să-și consolideze suveranitatea și independența pe o bază care nu va fi reprezentată de rusofobie (Londra a jucat un rol semnificativ în această privinţă), vom saluta această tendință”, a adăugat Lavrov.

Pe 31 ianuarie, la miezul nopții, Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană, încheind un proces care a durat trei ani și jumătate. Brexit deschide o perioadă de tranziție în care Londra va trebui să ajungă la un acord cu celelalte țări cu privire la formatul de cooperare care va fi aplicat în toate domeniile.

Tagurile:
rus, ministerul, Uniunea European, brexit, Consecințe


Știrile Zilei