13:32 03 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.54
  • USD17.50
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Rusia
Sa primesc un link scurt
9 mai – Ziua Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei (56)
260 0 0

În cinematograful Poklonka din cadrul Muzeului Victoriei din Moscova va fi arătat un film documentar-istoric despre organizarea și desfășurarea operațiunii Iași-Chișinău.

CHIȘINĂU, 7 mart - Sputnik. Filmul este despre eliberarea Moldovei de ocupanții fasciști în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Pelicula este scoasă din arhiva Ministerului Apărării al Federației Ruse. Demonstrația filmului va avea loc în cadrul proiectului militar-istoric "Ziua Armatei".

Înainte de demonstrarea peliculei, în fața audienței va vorbi istoricul militar Vladimir Fesenko de la Institutul Istoriei Militare al Academiei Militare al Cartierului General al Forțelor Militare din Federația Rusă. Publicul va putea să-i adreseze savantului întrebări.

Operațiunea Iași-Chișinău a început cu asaltul râului Nistru în regiunea satului Șerpeni, în august 1944.

Proiectul "Ziua Armatei" a fost lansat de Muzeul Victoriei și de Ministerul Apărării al Federației Ruse și este arondat celei de-a 75-a aniversări a Marii Victorii. În cadrul propiectului, în cinematograful Poklonka, până în data de 9 mai 2020, în fiecare sâmbătă, sunt prezentate filme istorice și artistice dedicate tematicii militare. Accesul este liber.      

Тема:
9 mai – Ziua Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei (56)
Tagurile:
Serpeni, operatiunea, Chisinau, Iasi


Știrile Zilei