18:25 29 Noiembrie 2020
În direct
  • EUR20.51
  • USD17.23
  • RUB0.23
  • RON4.21
  • UAH0.61
Rusia
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (1159)
56220

Autoritățile din Federația Rusă anunță că au demarat cercetările în vederea obținerii unui vaccin împotriva coronavirusului.

CHIȘINĂU, 20 mart - Sputnik. Rospotrebnadzor a anunțat că începe testarea unui vaccin împotriva noului tip de coronavirus.

Acesta, „în cel mai scurt timp posibil”, a fost dezvolta în cadrul Centrului Științific de Virologie și Biotehnologie ”Vector” pe șase platforme tehnologice diferite.

Oamenii de știință ”au început deja cercetările de imunogenitate la animale de laborator mai sensibile, inclusiv la primate inferioare”.

Ei urmează să dezvolte prototipurile cele mai promițătoare și sigure care ar garanta formarea unui răspuns imun celular și umoral. De asemenea, este necesar să se stabilească compoziția, doza și metoda de administrare a medicamentului.

Experții se așteaptă ca introducerea vaccinului să fie posibilă în al patrulea trimestru al acestui an.

Descifrarea genomului virusului

În ajun, Ministerul Sănătății a anunțat că oamenii de știință ruși au descifrat complet genomul coronavirusului. Lucrarea a fost realizată la Institutul de Cercetare a Influenței A. A. Smorodintsev.

Specialiștii Institutului au secvențiat primul genom complet al coronavirusului SARS-CoV-2 din materialul pacientului cu COVID-19 din Rusia.

Potrivit directorului Institutului, doctorul în științe medicale Dmitri Lioznov, această informație va ajuta la dezvoltarea vaccinurilor și preparatelor antivirale pentru tratarea coronavirusului.

Situația privind COVID-19 în Moldova

Ministerul Sănătății și Agenția Națională pentru Sănătate Publică au lansat astăzi o platformă online, care reflecta situația în timp real privire la evoluția COVID-19 în Republica Moldova.

În Moldova au fost confirmate până în prezent 49 de cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus. Acum două zile s-a înregistrat și primul deces din cauza COVID-19 - a murit o femeie în vârstă de 61 de ani din satul Bălceana, raionul Hâncești, care a revenit recent din Italia.

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1159)

Tematic

Încă patru persoane vindecate de COVID-19 în Rusia - detalii
Tagurile:
Rusia, coronavirus, vaccin

Știrile Zilei