16:09 26 Mai 2020
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.73
  • RUB0.25
  • RON3.99
  • UAH0.66
Rusia
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (724)
297 0 0

La spitalul ”Kommunarka” vor fi luate toate măsurile pentru stabilirea cercului de persoane care au contactat cu medicul-șef, testat pozitiv cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 31 mar – Sputnik. Spitalul ”Kommunarka”, unde sunt tratați bolnavii de COVID-19, urmează să decidă ce măsuri vor întreprindă după ce medicul șef al spitalului, Denis Proțenko, a fost testat pozitiv la noul coronavirus, anunță postul de televiziune Rossiya 24.

Potrivit reporterului postului de televiziune, în prezent în spital se stabilește tot cercul de persoane cu care a contactat medicul.

“E vorba de toate asistentele medicale, tot personalul medical, asistenta-șefă... toți cine aveau acces în secția de terapie intensivă”, a spus jurnalista.

Ea a mai adăugat că în instituția medicală examinează două variante: autoizolarea sau testarea tuturor.

Reamintim că mai devreme medicul-șef al spitalului din Kommunarka, Denis Proțenko, a anunțat pe Facebook că a fost testat pozitiv pentru COVID-19. De asemenea, el a scris că se simte bine și s-a izolat în cabinetul de lucru unde are toate condițiile pentru continuarea activității la distanță.

”Dragi prieteni, sunt profund mișcat de îngrijorările voastre. Da, am un rezultat pozitiv la testul pentru CoV, însă mă simt destul de bine. M-am izolat în cabinetul meu unde sunt toate condițiile necesare pentru munca la distanță, administrare și consultații telemedicale”, a scris el.

Săptămâna trecută spitalul din Kommunarka a fost vizitat de Vladimir Putin, care s-a întâlnit și a discutat cu Proțenko.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a asigurat că totul este în ordine – președintele este testat periodic pentru coronavirus.

                                                         

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (724)

Tematic

Încă o persoană a decedat din cauza COVID-19 și 55 de cazuri noi de infecție
Tagurile:
medic, infectat, COVID-19, coronavirus


Știrile Zilei