21:09 24 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.19
  • USD17.45
  • RUB0.24
  • RON4.35
  • UAH0.62
Rusia
Sa primesc un link scurt
81 0 0

Rusia îndeamnă alte state să se abțină de la politizarea pandemiei coronavirusului, în special în raport cu OMS și cu unele țări, a declarat Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Moscova îndeamnă alte state să se abțină de la tentativele de a politiza subiectul coronavirusului și acțiunile Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat marți ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

“Vreau să atenționez în privința tentativelor de politizare a subiectul coronavirusului, acest lucru se observă nu doar în raport cu OMS, dar și cu unele țări. M-aș concentra acum asupra unor pași concreți pentru combaterea pandemiei, a răspândirii ei, minimalizării daunelor, mai întâi de toate, asupra sănătății și vieții oamenilor”, a spus Lavrov într-un interviu oferit presei străine.

Potrivit șefului diplomației ruse, OMS continuă să joace „un lor coordonator important, ajutând la combaterea pandemiei”, fapt care a fost reflectat în rezoluția consensuală a Adunării Generale a ONU și declarația finală a summitului extraordinar al G20.

Anterior, președintele SUA, Donald Trump, a amenințat din nou cu ieșirea SUA din Organizația Mondială a Comerțului (OMC) și Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Trump a criticat ambele organizații pentru că, în opinia lui, acestea dăunează intereselor SUA. În special, potrivit lui, OMC a sprijinit acțiunile comerciale “neloiale” ale Chinei împotriva SUA, iar OSM “a fost prea concentrată asupra Chinei”, chiar dacă primește cea mai mare parte a finanțării din partea SUA. În context, președintele Trump a anunţat suspendarea contribuţiei SUA la OMS, ”pe perioada realizării unui studiu care va examina rolul OMS în gestionarea profund eronată şi ascunderea răspândirii coronavirusului”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Trump, decizie șoc în privința OMS în plină pandemie: ONU reacționează
Tagurile:
OMS, politizata, pandemie, Lavrov

Știrile Zilei