21:45 24 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.19
  • USD17.45
  • RUB0.24
  • RON4.35
  • UAH0.62
Rusia
Sa primesc un link scurt
8920

Organizația Mondială a Sănătății este recunoscătoare pentru sprijinul oferit de către Rusia, a declarat reprezentantul instituției la Moscova, Melita Vujnovic.

CHIȘINĂU, 16 apr – Sputnik. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) îi este recunoscătoare Rusiei pentru sprijinul oferit în condițiile de pandemie COVID-19, a declarat reprezentantul organizației la Moscova, Melita Vujnovic, într-un interviu oferit postului de televiziune Rossiya 24.

Ea a specificat că Rusia, în calitate de donator, urmează două abordări. Prima, în sfera cooperării bilaterale, constă în oferirea testelor produse alci altor țări.

“Mai există și o cooperare prin intermediul OMS, suntem foarte recunoscători pentru faptul că guvernul a luat o astfel de decizie. Există o dotorie cu peste un milion de dolari care va fi destinată sediului central și oficiului regional, din contul cărora se va acorda ajutor statelor din Europa de Est și Asia Centrală”, a explicat Vujnovic.

Anterior, Rusia a îndemnat alte state să se abțină de la tentativele de a politiza subiectul coronavirusului și acțiunile Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit unei declarații a ministrului Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Șefului diplomației ruse, OMS continuă să joace „un lor coordonator important, ajutând la combaterea pandemiei”.

Amintim că președintele american Donald Trump a anunţat suspendarea contribuţiei SUA la OMS, ”pe perioada realizării unui studiu care va examina rolul OMS în gestionarea profund eronată şi ascunderea răspândirii coronavirusului”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Directorul OMS: lumea ar fi trebuit să răspundă pandemiei în urmă cu o lună, două
OMS, explicații importante: Când devine periculoasă masca de protecție
Tagurile:
sprijin, Rusia, OMS

Știrile Zilei