07:42 28 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.03
  • USD17.36
  • RUB0.23
  • RON4.31
  • UAH0.62
Rusia
Sa primesc un link scurt
16501

Ambasada Rusiei în SUA a condamnat acordarea premiului Pulitzer publicației New York Times pentru o serie de materiale antirusești.

CHIȘINĂU, 5 mai – Sputnik. Ambasada Rusiei în SUA a condamnat decernarea premiului Pulitzer pentru materialele antirusești ale publicației New York Times.

Marți, comitetul organizatoric al Premiului Pulitzer a înmânat premiul la categoria “Jurnalism internațional” publicației New York Times pentru ”o serie de istorii captivante, scrise cu asumarea unui risc sporit, care scot la iveală niște acțiuni violente”, admise de conducerea rusă.

Ambasada Rusiei menționează că, acum trei ani, NYT a mai primit un premiu pentru demonizarea Rusiei.

“Comitetul organizatoric își asumă o mare responsabilitate atunci când remarcă în acest fel materialele antirusești în care se conțin niște afirmații care au fost respinse în mai multe rânduri nu doar de oficialii ruși, dar și de viață. Dacă există ceva, care „ar implica mari riscuri”, este vorba doar de reputație”, se arată într-un comunicat al misiunii diplomatice ruse, publicat pe Facebook.

Ambasada consideră că seria de articole ale respectivei publicați este “o colecție de fabricări rusofobe nediluate, care pot servi drept obiect de studiu al creării unor fapte false”.

Mai devreme, radio Sputnik a anunțat că purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că a fost declanșată o adevărată “pandemie a fake-urilor”, îndreptate împotriva Rusiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Guvernul Rusiei interzice cumpărarea mărfurilor străine la achizițiile de stat
În Rusia o parte a restricțiilor va fi menținută până la obținerea vaccinului
Tagurile:
ambasada, antirusești, premiu

Știrile Zilei