23:21 02 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.47
  • USD17.53
  • RUB0.25
  • RON4.02
  • UAH0.65
Rusia
Sa primesc un link scurt
9810

Moscova a reacționat la acuzațiile aduse de procurorul general al SUA, William Barr, care susține că Apple ar fi în conspirație cu Rusia și China.

CHIȘINĂU, 19 mai – Sputnik. Declarația procurorului general al SUA despre o așa-numită cooperare a companiei Apple cu Rusia provoacă un „zâmbet indulgent”, a declarat pentru RIA Novosti directorul Departamentului securității informaționale internaționale al MAE rus, Andrei Krutskih.

„Proporțiile acuzațiilor antirusești au ajuns la o nouă etapă în SUA și anume, bate în ai tăi pentru ca să se teamă alții. Acest lucru îi caracterizează prost”, a adăugat interlocutorul agenției.

Procurorul general al SUA, William Barr, a acuzat pe 18 mai compania Apple de o cooperare cu Rusia și China, care ar încerca, potrivit lui, să intercepteze cetățenii.

Barr a adăugat că Apple refuză fără motiv să coopereze cu “statele în care există o supremație a legii, care respectă viața private și libertățile civile”.

Mai mult decât atât, procurorul general susține că o astfel de politică a Apple cu privire la protecția datelor cu caracter personal, inclusiv de serviciile americane de informații, amenință securitatea națională a SUA.

Acuzațiile au fost aduse după ce compania a refuzat să ajute serviciile americane să deblocheze smartphone-ul unui militar saudit care a organizat un atac la baza militară din Florida în decembrie 2019.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

SUA ar putea relua finanțarea OMS: Iată însă în ce condiții
Tagurile:
SUA, acuzații, Apple


Știrile Zilei