01:06 29 Mai 2020
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.63
  • RUB0.25
  • RON4.01
  • UAH0.66
Rusia
Sa primesc un link scurt
159 0 0

Tehnologia s-ar putea dovedi utilă în extinderea capabilităților materialului ”maskirovka”, o metodă de camuflaj şi ascundere de mare succes folosită de militarii ruși încă din al doilea război mondial. Sputnik a obținut o imagine exclusivă a noului material.

BUCUREŞTI, 19 mai – Sputnik, Doina Crainic. Sputnik a obținut o imagine exclusivă cu un nou material absorbant de radiaţii radio, inventat de inginerii ruși pentru a fi folosit de militari pentru a ascunde echipamentele sub stratul de zăpadă.

Dezvoltat de inginerii de la Departamentul Central de Proiectare a Materialelor Radio Speciale (CDORM), cu sediul la Moscova, o filială a Ruselectronics, se relatează că materialul reduce, cu un factor de trei până la patru ori, posibilitatea ca echipamentul militar să poată fi detectat.

Material developed in Russia that disguises military equipment as snowdrifts
© Photo : Ruselectronics press service
Material de camuflj inventat de inginerii ruși

Mai mult, „mantia de zăpadă” are un coeficient de reflecție de doar 0,5 la sută, ceea ce înseamnă că este capabilă să absoarbă 99,5 la sută din radiațiile electromagnetice prin radar, împiedicând astfel sistemele radar inamice să identifice și să recunoască un obiect ascuns de mantie, informează Sputnik News

Se spune că materialul este rezistent la factorii climatici, inclusiv la temperaturile scăzute.

Proiectarea și dezvoltarea materialului a fost deja finalizată, iar CDORM a produs un lot experimental. Materialul este pregătit pentru a fi livrat în serie în cadrul armatei, potrivit Ruselectronics.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ministerul rus de Externe, despre condiția dialogului cu SUA privind armele hipersonice
Tagurile:
ingineri, camuflaj, Rusia


Știrile Zilei