00:03 03 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.47
  • USD17.53
  • RUB0.25
  • RON4.02
  • UAH0.65
Rusia
Sa primesc un link scurt
147 0 0

La începutul lui 2019, Ministerul rus al Apărării a comandat 76 de avioane Su-57 în timpul Forumului Internațional de Tehnică Militară. Avioanele sunt capabile să doboare toate tipurile de ţinte din aer, de la sol sau navale.

BUCUREŞTI, 21 mai – Sputnik, Doina Crainic. Vicepremierul rus Iuri Borisov a confirmat că avionul rusesc de vânătoare Su-57 a îndeplinit aproape toate cerințele în timpul testelor de stat.

„În timpul testelor de stat, avionul de vânătoare Su-57 a îndeplinit aproape toate cerințele specificate. Contractul de stat privind livrarea a 76 de avioane pentru trei regimente aeriene ale Forțelor Aerospațiale este pus în aplicare în conformitate cu programul de livrare”, a declarat Borisov într-un interviu, potrivit Sputnik France.

Sukhoi Su-57 (cunoscut anterior ca PAK FA, sau T-50) este un avion de a cincea generație care îndeplinește funcțiile de aeronavă de atac și de vânătoare. Avionul este capabil să distrugă toate tipurile de ţinte din aer, sol și navale și este, de asemenea, uşor manevrabil și echipat cu sisteme electronice de bord moderne. A efectuat primul zbor în 2010.

Ministerul Apărării din Rusia a comandat 76 de avioane de vânătoare Su-57 în timpul Forumului Internațional de Tehnică Militară Armata-2019, declarând în repetate rânduri că Su-57 a funcţionat cu succes în timpul testelor în Siria. În prezent, testele sunt în derulare, verificându-se funcționarea sistemului și a celui de-al doilea motor.

Avionul a fost îmbunătățit în baza rezultatelor lucrărilor efectuate de comitetul care a investigat prăbușirea unui avion Su-57 în 2019, în timpul unui zbor de testare. Accidentul a avut loc pe 24 decembrie, iar pilotul s-a catapultat în siguranță.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Video rarisim: Avion de luptă fără pilot al SUA, interceptat de un avion militar rusesc
Tagurile:
Rusia, teste, avion


Știrile Zilei