21:18 06 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.39
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Rusia
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (744)
63 0 0

Președintele Rusiei a desfășurat în regim de videoconferință o ședință dedicată situației sanitaro-epidemiologice din țară.

CHIȘINĂU, 22 mai – Sputnik. Șeful statului rus a menționat că primește în fiecare zi din partea specialiștilor evaluări și prognoze cu privire la evoluției situației legate de pandemie.

Potrivit lui, în ansamblu, situația în țară se stabilizează.

“Și în Moscova, care prima s-a confruntat cu epidemia, și în multe alte regiuni (...) se diminuează treptat numărul cazurilor noi zilnice. Deocamdată această dinamică pozitivă nu este atât de rapidă precum ne-am dori, uneori este chiar instabilă, dar totuși ea există”, a menționat președintele.

Procesul de testare a populației trebuie extins în continuare, a mai spus Putin.

“În ultimele două săptămâni, numărul testelor efectuate a sporit cu aproximativ trei milioane. Sunt efectuate peste 240 de mii de analize pe zi. Așa cum am convenit, trebuie să extindem această activitate”, a spus liderul rus.

Un pericol ascuns constă în neidentificarea la timp a infecției, menționând importanța testării ample a populației și respectării stricte  a tuturor cerințelor sanitare. Totodată, el a cerut raportarea modului în care sunt realizate dispozițiile sale cu privire la furnizarea medicamentelor în regiuni.

“Voi sublinia din nou: acum, în perioada relaxării etapizate a regimului de izolare, de restabilire a activității sectoarelor cheie ale industriei, agriculturii, o testare masivă, respectarea tuturor cerințelor sanitare au o importanță primordială pentru a reducere, a localiza riscurile, pentru a consolida rezultatele pe care le-am obținut în combaterea pandemiei, a nu admite un recul, pentru a proteja viața, sănătatea și siguranța oamenilor ”, a continuat șeful statului.

În ceea ce privește fondul de paturi de spital pentru cei bolnavi de coronavirus,  președintele rus a subliniat că acesta trebuie să fie pregătit în permanență.

Putin a ținut să sublinieze că toate aceste lucruri sunt extrem de importante și corespund tuturor recomandărilor OMS.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (744)

Tematic

Occidentul acuză Rusia de dezinformare și manipulare a datelor statistice - Video
Tagurile:
COVID-19, Rusia, Putin


Știrile Zilei