08:27 02 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.25
  • USD17.18
  • RUB0.24
  • RON3.98
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
10010

Parada în cinstea împlinirii a 75 de ani de la Victoria împotriva nazismului se va desfășura în acest an la Moscova pe 24 iunie. Ceremonia solemnă urma să aibă loc pe 9 mai, dar a fost amânată din cauza pandemiei.

CHIȘINĂU, 26 mai - Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Parada Victoriei se va desfășura în acest an pe 24 iunie. 

„O vom organiza în ziua în care în anul 1945 s-a desfășurat legendara paradă istorică a învingătorilor, când prin Piața Roșie au defilat soldații care au luptat lângă Moscova și au apărat Leningradul, au luptat la Stalingrad, au eliberat Europa și au cucerit Berlinul”, a declarat liderul de la Kremlin după întrevederea cu ministrul Apărării Serghei Șoigu.

La Parada Victoriei va participa și președintele Republicii Moldova Igor Dodon, a declarat ofițerul de presă al Președinției Carmena Sterpu pentru RIA Novosti. 

„Președintele Republicii Moldova va merge pe 24 iunie la Moscova, pentru a participa la parada organizată cu prilejul a 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei”, a menționat Sterpu. 

De asemenea, Vladimir Putin a propus ca marșul „Regimentului Nemuritor” să se desfășoare pe 26 iunie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Comandanții Victoriei la parade militare - Imagini de arhivă
Parade în cinstea Zilei Victoriei: Fotografii excepționale din diferite perioade
Tagurile:
Igor Dodon, Moscova, paradă


Știrile Zilei