17:55 11 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
130 0 0

Dmitri Peskov a comentat inițiativa lui Donald Trump de a invita Rusia la summitul G7 din septembrie curent.

CHIȘINĂU, 2 iun- Sputnik. Kremlinul nu cunoaște detalii cu privire la propunerea enunțată de președintele SUA, Donald Trump, de a invita Rusia la summitul G7, nu există o claritate dacă această inițiativă este una oficială, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.

“Deocamdată nu cunoaștem detaliile acestei propuneri, nu știm dacă este vorba de o inițiativă oficială. Era vorba de invitarea Rusiei și altor state în G7, în acest caz avem întrebări despre calitatea noastră și agenda discuțiilor, care va fi componența participanților”, a spus Peskov.

“Știți că președintele Putin susține orice dialog, în orice domeniu. Însă în cazul dat, pentru a reacționa la astfel de inițiative trebuie să dispunem de mai multă informație, de care, din păcate, nu dispunem”, a precizat oficialul rus.

Peskov a adăugat că există și alte mecanisme eficiente pentru dialog, așa cum este G20, care permit economiilor de frunte să discute problemele de actualitate.

Anterior, Trump a declarat că intenționează să amâne organizarea summitului G7 pentru luna septembrie și să invite la reuniune patru state, inclusiv Rusia (Rusia, India, Coreea de Sud și Australia). Ulterior, directorul Casei Albe pentru comunicare strategică, Alyssa Farah, a declarat că summitul grupului extins va permite discutarea “viitorului Chinei”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Revolta violentă din SUA, susținută de Soros? Trump, reacție fulminantă, cutremur mondial!
Tagurile:
G7, Kremlin, Trump


Știrile Zilei