17:41 11 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (841)
181 0 0

Corporația rusească ”Rosatom” anunță despre dezvoltarea unei nou metode de combatere a noului tip de coronavirus.

CHIȘINĂU, 2 iun - Sputnik. Specialiștii unuia dintre centrele științifice de top ale corporației de stat ”Rosatom” din cadrul Institutul de Fizică și Inginerie a Puterilor ”Leipunsky”(IFIP, Obninsk, Regiunea Kaluga) au dezvoltat o abordare neobișnuită în tratarea infecției coronavirusului prin dezinfectarea plămânilor cu lumină ultravioletă, informează RIA Novosti.

Directorul IPPE, Andrei Goverdovski, a anunțat acest lucru într-un interviu acordat publicației oficiale a industriei nucleare ruse, ziarul ”Strana Rosatom”.

”Proiectul îl numim ”gazul luminos". Până în prezent, nimeni nu a fost în stare să se dezinfecteze cu lumină ultravioletă în interiorul corpului uman. Noi am inventat cum să facem asta”, a spus Goverdovski.

Potrivit acestuia, oamenii de știință selectează molecule și componente de gaz care sunt capabile să rămână active atunci când sunt inhalate și emit lumină ultravioletă direct în plămâni.

”Sperăm că, pe lângă coronavirus, metoda noastră va permite și tratamentul tuberculozei, oncologiei și altor boli", a adăugat directorul IFIP.

Pandemia de coronavirus

Pe 31 decembrie 2019, autoritățile chineze au informat Organizația Mondială a Sănătății despre răbufnirea unui focar de pneumonie necunoscută în orașul Wuhan, situat în partea centrală a țării (provincia Hubei).

Specialiștii au descoperit că agentul patogen a fost un nou tip de coronavirus, ulterior boala a fost numită oficial COVID-19. Organizația Mondială a Sănătății, pe 11 martie, a anunțat că lumea este afectată de pandemia noului coronavirus. Conform ultimelor date OMS, numărul de cazuri detectate de infecție cu coronavirus de tip nou în lume a depășit șase milioane, peste 371 de mii de oameni au murit.

Cele mai recente date despre situația cu COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul stopkoronavirus.ru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (841)

Tematic

Rusia: Distanța socială va fi obligatorie în avioane
Putin: Trebuie să înțelegem cum să acționăm după anularea restricțiilor legate de COVID-19
Tagurile:
Rosatom, COVID-19


Știrile Zilei