16:47 11 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
113 0 0

Testele clinice ale vaccinului împotriva COVID-19 ar urma să se încheie în Federația Rusă în aproximativ două luni.

CHIȘINĂU, 3 iun - Sputnik. Centrul național de cercetare pentru epidemiologie și microbiologie „Gamaleya” și Ministerul Apărării al Federației Ruse vor încheia până la sfârșitul lunii iulie testele clinice ale vaccinului împotriva COVID-19, a declarat șeful Institutului central de cercetare științifică nr-48 din cadrul ministerului de resort Serghei Borisevici, într-un interviu pentru publicația rusă Krasnaya Zvezda, transmite RIA Novosti.  

Cercetările preclinice pe primate și hamsteri s-au încheiat deja. 

„În timpul cercetărilor au fost prezentate și demonstrate inofensivitatea preparatului și eficiența. În baza rezultatelor acestor cercetări a fost elaborată documentațua științifico-tehnică pentru obținerea actelor necesare desfășurării testărilor clinice”, a declarat Serghei Borisevici. 

La rândul său, directorul Spitalului clinic militar principal care poartă numele academicianului N. N. Burdenko, generalul maior al Serviciului Medical Evgeni Kriukov, a declarat că voluntarii care vor participa la testarea vaccinului ar trebui să fie soldați prin contract. 

El a precizat că printre cei 50 de voluntari sunt 10 lucrători medicali, inclusiv medici. 

„Toți candidații, pe lângă acordul de participare voluntară la cercetările științifice, trebuie să prezinte acte care confirmă că nu au boli cronice, inclusiv oncologice, care ar putea îngreuna desfășurarea cercetărilor clinice”, a declarat directorul spitalului. 

Mai devreme directorul Centrului științific de virusologie ”Vector” al ”Rospotrebnadzor” Rinat Maksyutov, a declarat că animalele pe care au fost efectuate testări ale vaccinului împotriva coronavirusului l-au tolerat bine.

Primele testări clinice pe oameni vor începe la sfârșitul lunii iunii - începutul lunii iulie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

O rază de speranță: Când ar putea să apară vaccinul împotriva coronavirusului
China vrea să testeze vaccinul împotriva COVID-19 în alte țări - iată de ce
Tagurile:
Rusia, vaccin


Știrile Zilei