21:52 07 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.31
  • RUB0.24
  • RON4.04
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
10610

Parada Victoriei va avea loc la Moscova pe 24 iunie - ziua în care a avut loc în 1945 legendara paradă istorică a biruitorilor.

CHIȘINĂU, 4 iunie - Sputnik. Atunci când vorbim de invitații la parada de Ziua Victoriei de la Moscova, accentul este pus în primul rând pe liderii statelor CSI. Acest lucru l-a declarat pentru jurnaliști purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse Dmitri Peskov.

La sfârșitul lunii mai, Vladimir Putin a anunțat că parada Victoriei va avea loc pe data de 24 iunie.

”Vă amintesc că acum accentul se pune pe invitarea șefilor de stat din CSI", le-a spus Peskov reporterilor, răspunzând la întrebarea dacă le-au fost trimise invitații la Parada Victoriei de la Moscova și omologilor președintelui rus din cele cinci state membre ale Consiliul de Securitate al ONU și dacă au primit răspunsuri.

În Rusia, solemnitățile de masă dedicate celei de-a 75-a aniversări a Victorii în Marele Război pentru Apărarea Patriei au fost amânate din cauza pandemiei. Liderul rus Vladimir Putin a propus organizarea paradei de Ziua Victoriei pe 24 iunie, și a Marșului Regimentului Nemuritor pe 26 iulie.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat într-un interviu acordat în studioul Radio Sputnik Moldova că 75 de militari moldoveni vor participa la parada Victoriei, care este programată pentru 24 iunie în capitala Rusiei. Vor merge din timp în Rusia pentru a se pregăti pentru evenimentele festive.

Totodată, președintele a precizat că delegația oficială care va merge în Rusia nu va fi mare. Din delegație va face parte între alții consilierul președintelui în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate, fostul ministru al Apărării Victor Gaiciuc. Plecarea delegației prezidențiale la Moscova este programată pentru ziua de 23 iunie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Tematic

Militarii moldoveni vor participa la Parada Victoriei de la Moscova
Cine acoperă costurile pentru participarea militarilor moldoveni la parada de la Moscova
Tagurile:
Parada Victoriei, Peskov


Știrile Zilei