17:20 08 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.32
  • RUB0.24
  • RON4.04
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
89 0 0

Avionul rusesc de vânătoare de nouă generație MiG-35 va fi dotat cu un nou sistem care le va oferi piloților recomandări în diverse situații dificile, a declarat, într-un interviu pentru Sputnik Dmitri Selivanov, pilot de testare la corporația de aeronave MiG.

BUCUREŞTI, 11 iun – Sputnik, Doina Crainic. „(Acest sistem) al noului avion de luptă are ca scop asistarea pilotului. Într-o situație critică, poate chiar sugera ce trebuie făcut. Pe lângă aceasta, este dezvoltat un sistem eficient care va instrui pilotul în situații dificile”, a spus Selivanov, citat de Sputnik

Avionul de vânătoare este deja dotat cu un asistent vocal, a adăugat pilotul de testare.

„O numim Rita, comunicatoarea vocală. Vocea ei rămâne plăcută și calmă chiar dacă izbucneşte un incendiu la motor. Nu vorbește tot timpul; ea face doar recomandări dacă avionul este afectat de unele restricții. De asemenea, sunt oferite sugestii și în timpul luptei”, a mai spus Selivanov.

În timpul testelor la care a fost supus avionul MiG-35, nu au fost înregistrate situații anormale, a mai spus pilotul.

„Cele mai dificile situații de urgență sunt testate pe teren, prin simulatoare. Printre acestea sunt oprirea unui motor sau defectarea unui sistem-cheie. Desigur, nimeni nu ar testa astfel de urgențe în timpul unui zbor. Cel mai important este că pilotul de testare este întotdeauna pregătit pentru orice evoluție. Pentru aceasta, el trebuie să mânuiască cu pricepere echipamentul tehnic. Până acum nu s-a întâmplat nimic grav în testările MiG-35. Au existat doar câteva probleme de rutină, care au fost ulterior soluționate”, a adăugat Selivanov.

MiG-35 este un avion de generație 4 ++, conceput pentru a distruge ținte aeriene zi și noapte, indiferent de condițiile meteorologice, precum și pentru a viza grupuri de ținte în mișcare și la sol. Principalele sale caracteristici includ vizibilitatea radarului, un sistem de control al zborului cu interfaţă electronică și sisteme electronice avansate (sisteme radar și optice de ultimă generaţie, precum și un sistem de detectare montat pe cască).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Avionul rusesc de vânătoare Su-57 a trecut testele de stat
Bombardier american, interceptat de avioanele rusești - Video
Tagurile:
MiG-35, avion rusesec


Știrile Zilei