18:43 04 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Rusia
Sa primesc un link scurt
350 0 0

Academia Rusă de Științe (RAS) a făcut eforturi să introducă noi modalități de combatere a COVID-19, care a ucis peste 417.000 de oameni pe tot globul. Potrivit academicienilor, abordarea, din mai multe direcţii, a Rusiei dă speranţe în efortul de combatere a pandemiei.

BUCUREŞTI, 12 iun – Sputnik, Doina Crainic. Oamenii de știință ruși duc războiul împotriva coronavirusului pe trei fronturi majore: diagnostic, prevenţie și tratament. Diagnosticul presupune introducerea de noi sisteme de testare sofisticate pentru detectarea SARS-CoV-2 și analizarea anticorpilor.

De asemenea, un număr mare de vaccinuri anti-COVID testate în prezent de cercetători au scopul de a preveni îmbolnăvirea, în timp ce tratamentul include dezvoltarea de medicamente recombinante care neutralizează virusul, precum și de medicamente antivirale cu factori activi pronunţaţi anti-SARS-CoV- 2.

Proiectele au fost prezentate și descrise în detaliu în cadrul unei reuniuni recente a Prezidiului Academiei Ruse de Științe, desfășurată cu sprijinul Ministerului de Științe și Învățământ Superior al Federației Ruse și al portalului Rusia Științifică, potrivit Sputnik News.

Diagnosticare avansată

Institutul de Biologie Moleculară Engelhardt și Centrul Național de Cercetare în Hematologie au dezvoltat un sistem de testare bazat pe un imunostimul enzimatic pentru detectarea SARS-CoV-2. Domeniul de legare la receptor (RBD) al proteinei spike, care este specifică SARS-CoV și SARS-CoV-2, a servit ca imunogen. Proteina recombinantă a fost dezvoltată în celule de la mamifere.

„Anticorpii detectați sunt anticorpi neutralizanți, ceea ce este foarte important”, a spus Vladimir Chekhonin, vicepreședintele Academiei Ruse de Științe. În același timp, sistemul de testare permite detectarea imunoglobulinei G cu o acurateţe de 95% și o specificitate de 98%, a subliniat specialistul, adăugând că sistemul a fost deja utilizat în laboratoare.

Vaccinuri

Între timp, opt vaccinuri candidate au fost înregistrate pentru studii clinice în Rusia, și anume, două vaccinuri vectoriale, două vaccinuri ARN, patru vaccinuri inactivate, un vaccin subunitar și un vaccin ADN.

Pe lângă acestea, 26 de vaccinuri vectoriale, 43 subunitare, 10 ADN, cinci vaccinuri inactivate și alte câteva medicamente preventive au intrat în stadiul de cercetare preclinică.

Potrivit lui Chekhonin, oamenii de știință ruși creează un vaccin anti-COVID neobișnuit, care poate fi introdus în organism sub formă de iaurt - un vaccin mucosal anti-SARS-CoV-2 fiind dezvoltat de Institutul de Medicină Experimentală. Chekhonin a explicat că dezvoltatorii vaccinului au folosit metode de inginerie genetică pentru a încorpora o proteină S pe suprafața microbilor probiotici; Proteina S este o moleculă-cheie prin care SARS-CoV-2 pătrunde în celule. Astfel, se formează o bacterie cu proteina imunogenă a virusului la suprafață.

„Acest vaccin poate fi administrat sub forma unui produs lactat fermentat”, explică academicianul, adăugând că în prezent sunt efectuate studii preclinice ale acestui vaccin.

Medicamente unice

Pe lângă noile sisteme de testare și vaccinuri avansate, oamenii de știință de la RAS au creat un medicament care ar putea împiedica COVID să intre în organism. Studiile preclinice ale noului medicament sunt în prezent efectuate de medici militari din Sankt Petersburg, dezvăluie Chekhonin, care a explicat că medicamentul blochează interacțiunea coronavirusului cu celulele epiteliale. Potrivit acestuia, aceste studii se desfășoară sub îndrumarea academicianului Vladimir Popov de la Centrul Federal de Cercetare „Bazele Biotehnologiei” din cadrul Academiei Ruse de Științe.

Model inovator de predicție

Planificarea exactă și proactivă nu este mai puțin importantă decât prevenirea și tratamentul bolii. În acest scop, a fost proiectat un model descriptiv și predictiv al pandemiei COVID-19 de către oamenii de știință ruși, care au instrumentalizat metodele de extragere a datelor. Modelele bazate pe date de la Centrul de monitorizare privind coronavirusul din Sankt Petersburg au fost dezvoltate sub supravegherea lui Evgeni Shliakhto, un academician de la Academia Rusă de Știință. Cercetătorii au reușit să calculeze probabilitatea apariției vârfurilor de incidență, a numărului de pacienți externaţi și al celor internaţi.

În plus, grupul a prezentat scenarii multifactoriale detaliate, luând în considerare gradul măsurilor de restricţii, modelul de mortalitate și durata tratamentului pacientului.

„Aceasta este o muncă foarte importantă, care ne permite nu numai să prezicem, ci și să luăm decizii active cu privire la gestionarea pacienților și la activarea unor noi capacități pentru vindecarea lor”, a conchis Chekhonin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Autoritățile îndeamnă oamenii să nu se relaxeze în raport cu pericolul COVID-19
ANSA: În multe piețe și magazine agroalimentare nu se respectă măsurile împotriva COVID
Tagurile:
COVID-19, medicamente, vaccin, test, Rusia


Știrile Zilei