19:41 06 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.26
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
129 0 0

În Rusia va începe în scurt timp testarea pe oameni a vaccinului împotriva coronavirusului de tip nou.

CHIȘINĂU, 17 iun - Sputnik. Ministerul Apărării din Rusia și Centrul Național de Cercetări în Domeniul Epidemiologiei și Microbiologiei ”N.F Gamaleia” al Ministerul Sănătății încep să testeze pe oameni vaccinul împotriva coronavirusului, anunță RIA Novosti

"În viitorul apropiat, după încheierea a două săptămâni de izolare, primul grup de voluntari va fi vaccinat, scopul principal fiind verificarea siguranței componentelor vaccinului", a precizat Ministerul Apărării din Rusia.

Ministerul Sănătății a autorizat studiile clinice și a stabilit parametrii cantitativi și calitativi pentru eșantionul de voluntari, inclusiv raportul dintre militari și civili cărora li se va injecta vaccinul.

Directorul Centrului Național de Cercetări în Domeniul Epidemiologiei și Microbiologiei ”N.F Gamaleia”, Alexander Gunzburg, a declarat că studiile clinice ale vaccinului vor dura aproximativ o lună și jumătate. Voluntarii vor sta 28 de zile în spital, vaccinarea va avea loc în două etape - în ziua zero și în ziua 21.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Cât de greu se restabilesc plămânii după coronavirus: Iată ce spune un doctor rus
Tagurile:
coronavirus, vaccin


Știrile Zilei